
Medovníčky od soniatko :-)
Robila som medovníčky od soniatko a podarili sa velmi ... sú chutné a krásne sa pracovalo s...

Hydinový tanier so syrom a hruškou
Cherry paradajky, hrozno, rukolu, šalát frissé očistíme. Pridáme hrušku a nivu, spolu...

Biele mäso na zelenine
Tento recep je rýchly, a je výborný. Je aj diétný. Robievam ho často.

Jahňacie závitky s polentou a hubovým ragú
Jahňací pupok osolíme, okoreníme, potrieme rozotreným cesnakom a posekaným rozmarínom.

Cisársky trhanec s hrozienkami
Toto vynikajúce múčne jedlo si s nami pripravíte raz dva. Určite bude chutiť aj tým najrozmaznanejším...

Placky s mäsovým tajomstvom v kapuste
Zemiakové placky obľúbené snáď na každý spôsob. Tieto som dnes plnila kyslou kapustou s klobásou a pridala...

Bohatý valašský frgál bez lepku
Z droždia, cukru a asi 100 ml mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút...

Fritované vajcia
8 vajec uvaríme natvrdo a olúpeme ich. Kôpor umyjeme a 2 kúsky vňate odložíme na ozdobenie....

Rezne so sardelami
Inšpiroval ma recept v knihe "Recepty zo Života č. 9", str. 37 , ktorý som si...

Tuniakový šalát
Na dobre rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme petržlenovú vňať, paradajky, portské víno a...

Pečená hus s figami
Hus umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme majoránom a...

Kotlety
Do širších kotlet si nařízneme kapsy, přes fólii je mírně naklepeme a kapsy pořádně vytřeme kořením...

Kváskové pletenky
Výborné raňajky, desiata, na cesty alebo deťom do školy. Nenáročná príprava, ktorú zvládne...

Meninkový koláčik :)
spojila som asi tri recepty, z kazdeho som zobrala nieco, a vzniklo toto :) kedze som...

Krevety na zelenine s penne
Prvýkrát sme pripravovali morské plody a prvýkrát som ich jedla.

Bezlepkové pečeňové halušky do polievky
Komu sa zunujú rezance, tak nech vyskúša pečeňové halušky do polievky. Príjemná zmena v domácom...

Cestoviny s pórkovou omáčkou
Pór umyjeme a nakrájame na prúžky. Na panvici rozpustíme kúsok masla, pridáme pór. Chvíľu...

Polievka Titanic, krémová hrášková, skrátka jednoduchá verzia Potage Saint Germain
Táto skvostná polievka v plnej verzii, asi o 50% náročnejšej, sa vraj podávala na Titanicu....

Salašnícka šošovica s hráškom
Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme...

Portulaková praženica
Rastlina, ktorá sa dá v kuchyni použiť ako zelenina. Výborná je surová na šaláty, alebo z nej môžete uvariť aj chutné jedlo....

Kurča so slaninou
Tento recept vznikol náhodou u nás doma - otvorila som chladničku a vybrala som z nej, ...

Ryža s bravčovým karé
Ryža s bravčovým mäsom je tradičné jedlo, ktoré spája šťavnatosť bravčového mäsa s jemnosťou ryže a vytvára tak ucelené jedlo plné chuti....

Varená ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...

Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Fašiangový bravčový guláš
Na masti opečieme nakrájané bravčové plece. Pridáme najemno nasekanú cibuľu a urestujeme ju. Posypeme ju mletou...

Michelské vítacie koláče
Tento recept mám doma odložený už roky - je zo starého českého časopisu Rytmus života. Až teraz...

Knedle Pálffy
Knedľa Pálffy bola veľmi slávna a svoje meno zdedila po šľachtickej rodine, kde ju pravidelne pripravovali. Jej zloženie je veľmi podobné karlovarskej knedli....

Cviklový šalát
Zemiaky uvarené v šupke pretlačíme cez sitko, pridáme nakrájanú vychladnutú uvarenú cviklu, ošúpané a nakrájané...