Šošovicový tanier s vajíčkom
František Kriššák
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 29. januára 2012
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 29. januára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu namočíme do studenej vody a necháme ju (najlepšie niekoľko hodín) napučať. Cibuľu, mrkvu aj zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Rozohrejeme maslo a opražíme na ňom cibuľu s mrkvou.
- 2
Potom pridáme scedenú šošovicu i zemiaky, všetko zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme takmer domäkka. Podľa potreby prilievame vodu. Ak chceme urobiť jedlo ,,svetovejšie“, do zmesi môžeme dať kokosové mlieko a karí. Všetko dovaríme domäkka, osolíme a okoreníme.
- 3
Vajcia uvaríme na hniličku. Schladíme ich v studenej vode, olúpeme a rozkrojíme. Šošovicovo–zeleninovú zmes rozdelíme na taniere, pridáme vajcia a ozdobíme bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu