Šošovicový tanier s vajíčkom

František Kriššák
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 29. januára 2012
Šošovicový tanier s vajíčkom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
60 g
250 g
600 g
1 PL
500 ml
4 ks
 na ozdobu
1 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Šošovicu namočíme do studenej vody a necháme ju (najlepšie niekoľko hodín) napučať. Cibuľu, mrkvu aj zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Rozohrejeme maslo a opražíme na ňom cibuľu s mrkvou.

  2. 2

    Potom pridáme scedenú šošovicu i zemiaky, všetko zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme takmer domäkka. Podľa potreby prilievame vodu. Ak chceme urobiť jedlo ,,svetovejšie“, do zmesi môžeme dať kokosové mlieko a karí. Všetko dovaríme domäkka, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Vajcia uvaríme na hniličku. Schladíme ich v studenej vode, olúpeme a rozkrojíme. Šošovicovo–zeleninovú zmes rozdelíme na taniere, pridáme vajcia a ozdobíme bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia