Tento koláčik ma naučila moja pani učiteľka zo základnej školy.

20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 celá
2 šálky
1 šálka
2 PL
2 šálky
1
1
5 celých
  posekané




Postup

  1. 1

    Heru, cukor, vodu a kakao zmiešame spolu a dáme variť. Po celú dobu mierne miešame, aby nám to neprihorelo. Zmes privedieme do varu a necháme asi 1 minútu vrieť a stále miešeme. Potom odstavíme a z tejto zmesy si odoberieme za jednu naberačku do šálky na polevu. Necháme poriadne vychladnúť. Šálka na odmeranie surovím má objem asi 2,5 dcl

  2. 2

    Do múky si zamiešame prášok do pečiva a pripravíme si ostatné suroviny, ktoré pridáme do vychladnutej zmesy. Všetko spolu dôkladne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov, počas pečenie znížime na 150 stupňov.

  3. 3

    Po upečení perník ešte teplý natrieme polevou, ktorú sme si odložili z uvarenej zmesy a posypeme kokosom, alebo orechami, alebo môžeme vrch poliať aj čokoládou.

Diskusia k receptu

vierik
Takýto perník s Herou nepoznám,musím to vyskúšať.....
evanaaa
Śkoda, že ten postup nie je ďalej písaný - tie vajíčka tam len tak vyklepneme alebo si ich vyšľaháme,Dáme ich do tej varenej zmesi a potom múku, alebo do múky vajcia a potom do zmesi, kto to pozná, ten sa nepýta ako vidím, no mne by presnejší popis pomohol.
lidia3
Tento kolač robievam velmi často a na rôzne spôsoby.Vajička davam 4 a cukru davam menej.Vajička si oddelim žltka od bielkov a vymiešam sneh potom spojim s cestom.Kolač je nadychanejši.Davam naň rôzne plnky,ovocie-proste je to cesto na kolač na množstvo spôsobov treba len fantáziu.
lidia3
Ja tento kolač mam pod názvom vareny kolač.
pekarik
nech to bude palený,alebo varený koláč,ale nedehonestujme názov"perník"
orchidea
Veľmi dobrý koláč ale mám ho pod iným názvom čo nemení jeho výbornú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia