Tento koláčik ma naučila moja pani učiteľka zo základnej školy.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Heru, cukor, vodu a kakao zmiešame spolu a dáme variť. Po celú dobu mierne miešame, aby nám to neprihorelo. Zmes privedieme do varu a necháme asi 1 minútu vrieť a stále miešeme. Potom odstavíme a z tejto zmesy si odoberieme za jednu naberačku do šálky na polevu. Necháme poriadne vychladnúť. Šálka na odmeranie surovím má objem asi 2,5 dcl
- 2
Do múky si zamiešame prášok do pečiva a pripravíme si ostatné suroviny, ktoré pridáme do vychladnutej zmesy. Všetko spolu dôkladne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov, počas pečenie znížime na 150 stupňov.
- 3
Po upečení perník ešte teplý natrieme polevou, ktorú sme si odložili z uvarenej zmesy a posypeme kokosom, alebo orechami, alebo môžeme vrch poliať aj čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu