
Rizotto so šampiňónmi, špenátom a šafránom
Keď som tento recept skúšal prvý krát tak som sa trochu obával výsledku no ten bol vážne...

Jemný koláčik s čerstvými morušami
Sezóna moruší je v plnom prúde aj u nás a preto si okrem čerstvého ovocia radi pochutíme...

Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, ...

Kysáčska sárma
Na tento spôsob sármu robila aj moja mama a svokra. Opýtala som sa susedu ktorá za...

Cestoviny s omáčkou à la Katka
Cestoviny sa dajú robiť na milión spôsobov, toto je jeden z nich. Alebo čo chladnička...

Bezlepkové parené buchty
Bezlepkáči si môžu pochutiť na domácich parených buchtách...

Pikantné židovské grilované kura
Toto jedlo je tradičným jedlom sefradskych židov, žijúcich v severnej Afrike v Alžírsku. Po namarinovaní,...

Šalát z kvasenej zeleniny (vegan)
Veľmi jednoduchý a pritom veľmi chutný šalát zo surovín, ktoré sú dostupné aj v zime:-)

Bezé tortičky s ovocím
Veľmi obľúbené dezerty z ľahkého snehového cesta doplnené najšastejšie ovocím a šľahačkou, ktoré ešte zvýraznia lahodnú...

Staré zemiaky ako nové a vyprážaný sírovec
Nové zemiačiky ešte nie sú, ale aj staré môžu chutiť ako nové. K nim som vyprážala sírovec - krásne žltá huba, ktorá rastie na listnatých stromoch....

Polievka z dubákov a vývaru z údeného
Odložila som si vývar z varenia údeného mäska a dnes som dala do neho sušené dubáky, ...

Pečený teľací chrbát s roztlačenými sladkými zemiakmi
Teľací chrbát vcelku aj s kosťou očistíme nožom, osolíme, potrieme olejom a opečieme zo všetkých...

Zeleninový nákyp
Zeleninu a zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle. Šampiňóny pokrájame na plátky a všetky suroviny nakladieme do ohňovzdornej...

Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong
Keďže mi zostal kvások z pečenia predvčerom a bolo ho treba dnes už minúť, rozhodla som...

Ovocný koláčik
Máme v rodine jedného člena, ktorý nemá rád tie krémové zákusky. Tak som upiekla tento...

Kohutie (kuracie) sadlo
Schovávám tuk a kůže z drůbeže a pak uškvařím. Sádlo používám na jíšky nebo do polévek...

Linecký tvarohový koláč s rebarborou a so snehom
Jemný, šťavnatý a osviežujúci. Ovocie sa dá obmieňať podľa sezóny.

Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku
... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008

Meatballs
V miske zmiešame mäso, vajíčko, cesnak, klinčeky a posekanú petržlenovú vňať, soľ a...

Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK
Demikát je hútny, sýty, nahradí aj druhé hlavné jedlo. Chuť ovčieho mlieka okrem bryndzi,...

Triples dulce de leche
Mlieko, cukor, vanilku a sódu bikarbónu za stáleho miešania varíme na nízkej teplote asi 6...

Kysnutý osúch na taliansky spôsob
Z mlieka, cukru, soli a droždia urobíme kvások, pridáme vajce, múku a vypracujeme...

Bezlepkové placky z červenej šošovice alebo cíceru
bezlepkové žemle alebo chleba namočíme do vývaru , necháme postáť kým 15min. Ostatnú tekutinú vyžmýkame . V...

Marhuľová Tarte Tatin s mandľami /fotorecept/
vcera som tento receptik videla v teľke, tak som ho dnes musela vyskúšať... yummy...

Zemiakové adzimky
Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...