Kysnutý závin

janka154 - bez fotkyjanka154, 24. februára 2012
Kysnutý závin
Foto: janka154

Suroviny

300 g
stipka
50 g
60 g rozpustený
1ks
0,8 dl vlažné
kvasok :
1dcl dl vlažné
10 g
30 g
Plnka 1.:
250 g
200 g
1ks
1,5 dl
200ml
200 g
1,5 dll
1ks
 alebo pomarančova




Postup

  1. 1

    Orechovú i makovú plnku pripravíme tak ,že pomleté orechy alebo mak zmiešame s cukrom zalejeme horúcim mliekom a necháme spariť .Potom premiešame pridáme citrónovú alebo pomarančovú kôru a necháme vychladnúť . Z vlažného mliek a cukru a droždia si pripravíme kvások ktorý necháme vykysnúť .Do misy dáme všetky suroviny ,pridáme kvások a cesto dobre vypracujeme ,až sa oddeľuje od misy .Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste podkysnuť .Potom cesto rozdelíme na dve časti .Každú časť rozvaľkáme ,natrieme rovnomerne plnkou a stočíme .Opatrne uložíme na vymastený plech , potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou aby závin pri pečeni nepopraskal a pečieme vo vyhriatej rure .

Diskusia k receptu

viera1
Skús pridať orientačný čas a teplotu pečenia.Začiatočník podľa tohto neupečie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia