Suroviny
| 300 g |
|
| stipka |
|
| 50 g |
|
| 60 g rozpustený |
|
| 1ks |
|
| 0,8 dl vlažné |
|
| kvasok : | |
| 1dcl dl vlažné |
|
| 10 g |
|
| 30 g |
|
| Plnka 1.: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 1ks |
|
| 1,5 dl |
|
|
|
|
|
|
|
| 200ml |
|
| 200 g |
|
| 1,5 dll |
|
| 1ks |
|
| alebo pomarančova |
|
Postup
-
1
Orechovú i makovú plnku pripravíme tak ,že pomleté orechy alebo mak zmiešame s cukrom zalejeme horúcim mliekom a necháme spariť .Potom premiešame pridáme citrónovú alebo pomarančovú kôru a necháme vychladnúť . Z vlažného mliek a cukru a droždia si pripravíme kvások ktorý necháme vykysnúť .Do misy dáme všetky suroviny ,pridáme kvások a cesto dobre vypracujeme ,až sa oddeľuje od misy .Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste podkysnuť .Potom cesto rozdelíme na dve časti .Každú časť rozvaľkáme ,natrieme rovnomerne plnkou a stočíme .Opatrne uložíme na vymastený plech , potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou aby závin pri pečeni nepopraskal a pečieme vo vyhriatej rure .









Diskusia k receptu