Jablková rýchlovka so slaným karamelom fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchý hrnčekový koláčik, ktorý zvládne aj začiatočník za pár minút, len z pár ingrediencií. Poteší vás svojou chuťou.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridávame preosiatu múku, mleté vlašské orechy, ktoré na menších otáčkach mixéra zašľaháme do vaječnej peny.
-
3
Jablká ošúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na plátky. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
-
4
Nakrájané jablká dáme do formy, posypeme mletou škoricou. Zalejeme pripraveným cestom.
-
5
Varechou zľahka premiešame cesto s jablkami. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 40 minút.
-
6
Po upečení necháme vychladnúť pred a posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládovou polevou. Ja mám v chladničke urobený slaný karamel, tak som koláč pofŕkala ním. Recept na slaný karamel nájdete na tomto linku.
-
7
Ochutnávka...
Diskusia k receptu