Foto: janka81
Moje prvé bezlepkové medovníčky, vydarili sa :))) Krásne voňajú aj na vianočnom stromčeku :)
15 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
suroviny :
-
2
Zo surovín vypracujeme hladké cesto, necháme odpočinúť na chladnom mieste 24hod. Vyvaľkáme na hrúbku 5mm, formičkami vykrajujeme medovníčky, poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 160°C asi 15 min.
-
3
Po upečení ešte horúce potrieme rozšľahaným celým vajcom. Po vychladnutí môžme ozdobiť, mne sa páčili aj bez výzdoby. Prajem neodolateľnú vôňu a dobrú chuť :)))
ja som piekla bezlepkove tiez prvy krat podla receptu od @dobizu a boli velmi chutne
@majkas tiež ďakujem, vešanie bolo jednoduché, medovníčky som prepichla háčikom (čo bývajú ku kolekcii) a hneď aj vešala. :)