Rýchlovka zo základných surovín fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 22. júla 2013
Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept)
Foto: stefanm

V tejto práci, ktorú tu prezentujem bez slovného doprovodu (a pôvodne som ju nazval : Klasika - bez slov!, ale z technických príčin na ktoré som bol upozornený emailom som názov musel zmeniť!), vám ponúkam návod, aj s časovým harmonogramom, na zhotovenie klasického jedla, ktoré si pripravíme v tiesni a v bezradnosti vymyslieť niečo originálne a ktoré je za pol hodinky spracované, zjedené, pochválené aj s odgrgnutím a uprataním kuchyne.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1 ks
6-7 ks
1/2 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    ...

    Rýchlovka zo základných surovín (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    V prípade nejasnosti sa kľudne pýtajte , rád vám odpoviem . Môj obľúbený hudobný gastrovideoklip je pripravený . Pretože sa vlastne jedná o obyčajný , tu už toľkokrát prezentovaný "Granadír" , tešte sa na hit pána Chladila z roku 1956 : Granáda .

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Nikde neviem zistiť pôvod názvutohto jedla - Granadír , tak som si to odvodil od mesta Granada a spracoval pre vás tento videogastroklip :!



nuž @stefanm asi ťa sklamem, ale názov jedla nemá nič spoločné s Grenadou, skôr s tzv. britskými granátnikmi /British Grenadiers. Síce netuším, ako vznikol tento recept, ale ako video by sa zrejme viac hodil Pochod britských granátnikov/British Grenadiers March :


Pekne obrazovo spracovaný recept. Ja síce robievam len z kupovaných cestovín, ale niekedy musím vyskúšať urobiť domáce, ako si pamätám z detstva. Zemiaky dávam prehriať na opraženú cibuľku s červenou paprikou a potom vmiešam cestoviny. Kuchyňu máš vyupratovanú ako na vojne :-)
perfiš spracovaný recept aj pre analfabetov, či nepočujúcich, ktorí majú obmedzenú slovnú zásobu, prepošlem ho na fcb, ak dovolíš :-)
Správne - je to Granadír marš - Granadiersky pochod, ako napísala a vysvetlila aj @tiginko ( ten názov som asi správne nenapísala), my sme to tak volali a bolo to u nás obľúbené jedlo. @stefanm , tie zemiaky sa v mikrovlnke varili-dusili? Len nevidím, kedy si krájal a pridával cibuľku, ináč, vtipne podané a záleží aj na fantázii pozerajúcich sa .
milá @evanaaa ,ja viem , že je to "obyčajný" Granadiersky pochod (marš) , ale nedopátral som sa prečo sa tak nazýva . Keby som napísal názov Granadír , tak to nikto ani neotvorí , toľko Granadírov už tu je .
A slávnych pochodových melódií je toľko (napr.Mozart-Turecký pochod , Dvořák-Slávnostní pochod /Solemn Masrch/ , J.Starauss-Radeckého pochod , Nohavica-Pochod marodu a pod.) , že som sa nevedel rozhodnúť a tak som si vybral Granadu ako krásne mesto na juhu Španielska v Andalúziia a pridal verziu M.Chladila v ktorej toto mesto krásne ospevuje .
A tie zemiaky som varil v mikrovlnke , pretože to mám už overené a keď už mám ti nádobky na varenie v mikrovlke ,


tak prečo ich nevyužiť . Robím v nich aj zeleninu , cestoviny a pod.
No a na masle opraženu cibuľku som si pridal sám , priamo na tanieri , lebo manželka to nemá rada a ja mám manželku rád !!!
ja som niekde čítal niečo v tom zmysle, že ho dostávali granátnici(asi z francúzskeho granatiers)pred pochodom=marš, bolo to jednoduché , nevylialo sa to a dalo sa to jesť aj studené

Pridaj komentár k receptu: