Môj recept na výbornú Sacher tortu. Tortová forma má priemer 20 cm.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do polotuha, pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľaháme maslo a práškový cukor do peny, prišľaháme žĺtky, potom roztopenú vlažnú čokoládu a lekvár. Ďalej jemne primiešame sneh a potom preosiatu múku s práškom do pečiva. Na dno tortovej formy s priemerom 20 cm dáme mastný papier a do formy dáme cesto. Pečieme na 170 °C asi 35 - 45 minút.
- 2
Vychladnutý korpus oddelíme nožíkom od formy, vrch - šupku odstránime, korpus prevrátime a prekrojíme na polovicu.
- 3
Ak je lekvár veľmi hustý pridáme trochu vody, necháme prejsť varom. Rozmixujeme ak obsahuje kúsky ovocia. Prekrojené polovice korpusu zlepíme a obtrieme vlažným lekvárom. Celú tortu polejeme čokoládovou polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.
- 4
Podávame s vyšľahanou šľahačkou.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, zo šľahačkou je výborná.
Som si urobila recept podľa seba a torta je výborná.