Čokoládová torta
Čokoládová torta

Sacher torta

alica7 - fotkaalica7, 1. októbra 2025
Sacher torta
Foto: alica7

Môj recept na výbornú Sacher tortu. Tortová forma má priemer 20 cm.

30 minút
príprava
35-45 minút
na 170 °C

Suroviny

4  ks (veľkosť M)
100 g
100 g (50 %)
100 g
50 g
50 g
25 g
4 g
Na dokončenie:



Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do polotuha, pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľaháme maslo a práškový cukor do peny, prišľaháme žĺtky, potom roztopenú vlažnú čokoládu a lekvár. Ďalej jemne primiešame sneh a potom preosiatu múku s práškom do pečiva. Na dno tortovej formy s priemerom 20 cm dáme mastný papier a do formy dáme cesto. Pečieme na 170 °C asi 35 - 45 minút.

  2. 2

    Vychladnutý korpus oddelíme nožíkom od formy, vrch - šupku odstránime, korpus prevrátime a prekrojíme na polovicu.

  3. 3

    Ak je lekvár veľmi hustý pridáme trochu vody, necháme prejsť varom. Rozmixujeme ak obsahuje kúsky ovocia. Prekrojené polovice korpusu zlepíme a obtrieme vlažným lekvárom. Celú tortu polejeme čokoládovou polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Podávame s vyšľahanou šľahačkou.

Diskusia k receptu

mirop
pekne sa vydaril, inak sacher je podla mna najprecenovanejsia torta, je v podstate nudna
1x sracz
haji
Prosím a já také bych si dala a klidně nudně. Takto se nudit by mě bavilo!