Foto: pusta
Omylom som kúpila sardinky v pikantnom náleve. Skúsila som z nej urobiť nátierku a bola nad očakávanie výborná. Viem si ju veľmi dobre predstaviť Zobraziť celý popisOmylom som kúpila sardinky v pikantnom náleve. Skúsila som z nej urobiť nátierku a bola nad očakávanie výborná. Viem si ju veľmi dobre predstaviť ako pohostenie na jednohubkách, aj ako plnku do paštičiek z lístkového cesta a rovnako aj ako základ k iným slaným chuťovkám podávaným k vínu.
porcia
príprava
Postup
-
1
Pripravila som potrebné suroviny na nátierku.
-
2
Cibuľu som pokrájala na kocky.
-
3
Otvorila som konzervu sardiniek, odporúčam použiť na prípravu nátierky práve tieto malé sardinky, lebo nátierka z nich je oveľa chutnejšia, než z iných.
-
4
Sardinky som pridala aj s olejom, v ktorom boli naložené, do misy s pokrájanou cibuľou
-
5
Vytlačila som šťavu z polovice citrona a priliala som ju k sardinkám a cibuli v mise.
-
6
Pridala som Perlu, mleté čierne korenie, sardinky som predtým nerozdrobila vidličkou celkom, aby v nátierke boli malé kúsky sardiniek.
-
7
Pridala som ešte 3 CL horčice, viac netreba, lebo sardinky sú pikantné dosť a chute sa nemajú prebíjať, ale navzájom spolu harmonizovať.
-
8
Všetko som spolu vymiešala na nátierku. Kto chce, použije miesto Perly maslo.
-
9
Pokrájala som čerstvo upečený chlieb na krajce, ktoré...
-
10
...som natrela hotovou nátierkou a dekorovala lístkami petržlenovej vňate.
Diskusia k receptu