Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....
Rigó Jancsi tortičky
Rigó Jancsi rezy a muffiny tu už mám, teraz som pripravila tortičky....
Pomarančové medovníčky
Práve sa dojedla prvá várka tohtoročných medovníkov, ktorá mala veľmi pozitívne ohlasy na výbornú chuť aj...
Vysmážaný dubák
Včera som bola znovu na hubách. Žiaľ, išli sme z domu až o pol jedenástej....
Rolka z bravčového boku
Tento recept je trochu zložitejší, ale potom výsledok stojí za to. Ako jedna príbuzná, ...
Bezlepkové zemiakovo-vanilkové šúľance
Ak ani vy neviete, čo so zvyšnou zemiakovou kašou, vyskúšajte tieto šúľance! Rýchla príprava a...
Morčacie so slivkami
Tento recept som našiel na dovolenke v Mariánskych Lázňach v jednom časopise. Keďže mám rád recepty...
Osúchy od susedy
Recept mam od mojej susedy , dcera ich ma velmi rada. Su vyborne, vydrzia v...
Čučoriedkové muffiny
Recept na tieto muffiny som nasla na internete. Zaujal ma odlisny sposob pripravy.
Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou
Tento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou nátierkou....
Kuřecí maso v tandoori masala
Tandoori masala je smes koření, používaná k marinovaní masa a v pokrmech indických. Chutná podle...
Çökelekli - turecká špecialita
"Çökelekli" čiže "tvarohové"... je jedno z tureckých hlavných jedál, ktoré máme velmi radi. Je to niečo podobné...
Švábska trasenica
Obľubujem jedlá švábskej kuchyne pre jej jednoduchosť a variabilnosť. Už tu mám z tejto kuchyne recept...
Pečené kuracie stehno na masle a pomarančoch
Kuracie mäso a ovocie idú k sebe, vybrala som pomaranče pre svoje pohodlné nedeľné varenie.
Bačov rezeň
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. V miske zmiešame bryndzu s opečenou slaninou( na kocky) a...
Obložené rezne
Rezne naklepeme , osolíme a z jednej strany okoreníme . Potrieme korenenú stranu horčicou . Rezeň obalíme...
Rybie filé v lístkovej perinke
Ryby máme veľmi radi a preto dosť často pripravujem na obed. Tento recept je kombinácia všetkého...
Pohorelské gombovce
Zemiakové gule s čučoriedkami alebo slivkami voňajú tradíciami. Chutia malým aj veľkým. Tento recept je...
Čokoládové oblátkové rezy
Tieto oblátkové rezy sú obľúbené tu v Chorvátsku. Nesmú chýbať na slávnostiach. Rýchlo sú hotové...
Rebarborová pochúťka
Keďže začína obdobie vlastnej čerstvej zeleniny a ovocia, pridávam zákusok z rebarbory. Je chutný, šťavnatý. Recept robila...
Kurča na smotane s jalapeño
Pred sťahovaním je potrebné zbaviť sa všetkých „načatých“ surovín, či poloprázdnych konzervovaných polotovarov....
Zapekaná zemiaková kaša
Zemiaky ošúpeme a uvaríme ich v osolenej vode. Potom ich scedíme, pridáme maslo a miešame...
Trojtretinové zemiaky s bryndzou
Bryndza - tento mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné...
Šalátovica
U nás sa jej hovorí aj "vechťovica", mám ju rada vlažnú alebo aj studenú. Pre...
Cannelloni s hubovou náplňou
Tieto cestoviny zvyčajne plníme mixovanými plnkami pomocou zdobiaceho vrecúška. Ak máte čas a chuť vyhrať sa...
Bryndzová nátierka
Našimi obľúbenými nátierkami, ktoré doma s menšími obmenami pripravujeme, sú bryndzová, rybacia a vajíčková....
Domáci chlieb
Keď ešte neboli domáce pekárničky a lekár mi zistil vysoký cholesterol a doporučil len celozrnný chlieb (...
Karamelový likér- sviatočný
Robíme ho doma na Vianoce ci Silvestra. Nas obľúbený jednoduchý likér. A ešte tip- skúste...