Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia s vklepávanou marinádou fotorecept

sracz - fotkasracz, 18. decembra 2020
Kuracie prsia s vklepávanou marinádou (fotorecept)
Foto: sracz

Variantov na prípravu kuraciny je na Varecha.sk naozaj dostatok. Existuje mnoho labužníkov, ktorí však kuracie prsia akosi „nemusia“, či dokonca nemajú v obľube. Na Zobraziť celý popisVariantov na prípravu kuraciny je na Varecha.sk naozaj dostatok. Existuje mnoho labužníkov, ktorí však kuracie prsia akosi „nemusia“, či dokonca nemajú v obľube. Na príčine je vraj ich suchá konzistencia a na „vihodze“ ju prirovnávajú k dreveným pilinám, alias „pilovinám“. Riešenia vidím, a využívam ich, predprípravou v rôznych marinádach. Dnes som využil olej, citrónovú šťavu i strúhanú kôru, bylinky a lístočky čerstvej petržlenovej vňate. Pochutnali sme si a dokonca ani zdravotne „nezhrešili“.

4
porcie

Suroviny

600-800 g (4 plátky)
120-150 ml
240-250 ml
3-4 PL
Marináda:
120-150 ml čerstvá
120-150 ml čerstvý
120-150 ml čerstvá
3-4 PL
podľa potreby
podľa potreby
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Aj z menšieho počtu ingrediencií sa dá „vykúzliť“ chutná lahôdka.

    Kuracie prsia s vklepávanou marinádou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dôležitou súčasťou prípravy marinády je plastikové vrecúško s uzáverom jeho hornej časti, do ktorého som vložil pokrájané lístočky šalvie, petržlenovej vňate a tymianu, zalial ich olivovým olejom, šťavou z dvoch citrónov, ak by ste mali menšie, pridajte aj tretí, postrúhanú kôru z dôkladne kefkou „vydrhnutých“ a pod tečúcou vodou umytých citrónov, po malej lyžičke soli a čerstvo mletého korenia štyroch farieb. Vrecúško som teraz stlačením hornej časti uzatvoril a jeho obsah dôkladne premiešal.

    Kuracie prsia s vklepávanou marinádou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz som do neho vložil pripravené kuracie prsia a

    Kuracie prsia s vklepávanou marinádou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    po opätovnom uzatvorení vrecúška ich jeho viacnásobným preklápaním pokryl zo všetkých strán vymiešanou bylinkovou marinádou a teraz sa venoval „troške telocviku“.

    Kuracie prsia s vklepávanou marinádou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pomocou hladkej časti tĺčika na mäso, som marinádu vklepával do mäsa, až kým som nevytvoril tak 12-15 mm hrubé plátky. Pre dnešok som mal „ultrum“ lebo som vrecúško aj s obsahom na tri noci odložil do chladničky (ak ste nedočkaví, alebo sa ponáhľate, stačí aj cez noc, alebo aspoň na 4-6 hodín).

    Kuracie prsia s vklepávanou marinádou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nadišiel deň „D“ a príprava obeda. V rajnici s horúcim olejom som opiekol asi 4-5 minút na každej strane v bylinkách oddýchnuté a marinádou „nasosané“ plátky kuracích pŕs, potom

    Kuracie prsia s vklepávanou marinádou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    som ich vyložil na pomocný tanier.

    Kuracie prsia s vklepávanou marinádou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do „zoškrabaného“ výpeku v panvici som pridal zvyšok marinády, pridal dve polievkové lyžice masla, premiešal a bublajúci základ som zalial hrnčekom vriacej vody. Zo päť minút som, sem-tam premiešajúc, nechal povariť a

    Kuracie prsia s vklepávanou marinádou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    touto zálievkou som polial povrchy jednotlivých plátkov opečených kuracích pŕs.

    Kuracie prsia s vklepávanou marinádou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotové „dielo“ som hneď zahorúca podával so zemiakovou kašou, kolieskami mladej cuketky a sladkokyslou okrou, moja „prišahana“ sladká polovička si vyžiadala jalapeño zo znojemského nálevu v spoločnosti s okrou. Môžete skúsiť!

    Kuracie prsia s vklepávanou marinádou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

farbuska
Ja veru patrím k tým, čo kuracie prsia až tak veľmi nemusia, ale tvoj spôsob prípravy ma oslovil - rada vyskúšam, keď budú prsíčka zasa "na ocot". Ďakujem za námet.
2x sracz a haji
sracz
@farbuska (18.12.2020 17:46) Veľmi pekne Ti ďakujem @Farbuska si naozaj milá a srdečná. Potešil si ma svojim záujmom a som zvedavý, ako Ti i Vám bude chutiť! Maj krásne dni plné pohody a úsmevov!

1x haji
zojenka
Veľmi dobre prsíčka vyzerajú, určite ešte lepšie chutia. Škoda že teraz nemám čerstvú šalviu ani tymián. Recept mám uložený a jednoznačne budem podľa neho prsia robievať.
1x sracz
nephilim
Mne sa tvoja verzia páči. Klúčové slovo = marináda. Lebo prostoduchí majú piliny. Nevedia pripravovať.
1x sracz
klukodvody
Příteli vzdálený. Moc pěkný recept. Hezky jsi si vyhrál a já ho také vyzkouším. Já ta prsíčka dělám vlastně jen na nějaké směsi. Rychle a krátce, tak se nevysuší. A ten Tvůj recept vypadá pěkně. Srdečně Vás oba zdravíme a přejeme krásné a klidné svátky.
1x sracz
tanuska
Len toto citat je zazitok nie to este jest.vyborny recept.vsetko dobre v novom roku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia