Foto: katkadca
Za všetko nech hovorí fakt, že v priebehu týždňa som ju musela urobiť 4x z dole uvedenej dávky :)
Postup
-
1
Večer pred dňom podávania si nechám odkvapkať kyslé smotany - používam dva tégliky 18 % po 400 g z Lidla - červený obal.
-
2
Na druhý deň ráno vytiahnem slaninku, najviac sa mi osvedčila anglická. Tentokrát sa mi vydaril takýto parádny úlovok :)
-
3
Nakrájam na kocočky, nech ich je aj vidieť a nech každý vie, čo je :)
-
4
Nechám poškvariť a vdychujem tú nádhernú omamnú vôňu - keby sa dalo, pridám aj tú :)
-
5
Zatiaľ si do odkvapkanej hustej kyslej smotany pridám čierne korenie.
-
6
Mletú červenú papriku ..
-
7
a sójovú omáčku podľa chuti - ja dávam do tejto dávky aj tri polievkové lyžice.
-
8
Nakoniec vmiešame vychladnutú slaninku aj s výpekom. Kto má rád slanšie, môže si prisoliť.
-
9
Pred podávaním nechávam odležať v chladničke zopár hodín - môže aj nemusí byť - ale chute sa lepšie spoja :) Chuťou mi nátierka trošku pripomína náplň do zapekaného chlebíka. Garantujem zaručený úspech a prajem dobrú chuť ;)
Diskusia k receptu