Foto: methi
Paneer butter masala. Recept na Panir najdete napr. aj u @daniella9 http://varecha.pravda.sk/recepty/paneer-indicky-syr/28051-recept.html
Suroviny
400 g pokrájať na kocky |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL plochá |
|
1/2 ČL |
|
1/3 ČL |
|
1 ČL sušene listky |
|
2 - 2,5 PL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
2 PL alebo maslo |
|
1-2 PL |
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme pasty. Vymixujeme nakrájanú cibuľu. Vymixujeme nakrájané paradajky a nakoniec vymixujeme vopred namočené kešu orechy s troškou vody. Všetky pasty mixujeme zvlášť a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
-
2
V panvici rozohrejeme olej a maslo. Pridáme horčičné semienko a necháme ho prasknúť.
-
3
Pridáme cibuľové pyré a necháme ho zredukovať.
-
4
Pridáme zazvorovo-cesnakovú pastu, čili korenie...
-
5
... a kešu pastu. Znova opekáme a miešame asi 2 minúty.
-
6
Pridáme mletý koriander, kurkumu, senovku grecku, garam masala...
-
7
... soľ a paradajkové pyré. Varíme na slabom ohni 5 minút a miešame občas.
-
8
Pridáme asi 100ml vody a premiešame.
-
9
Pridáme sladkú smotanu, premiešame. Panvicu prikryjeme a 3 minút na slabom ohni povaríme. Občas premiešame.
-
10
Pridáme panír a zľahka premiešame, aby sme panír "nerozbili". Panvicu prikryjeme a na slabom ohni povaríme 2 minúty.
-
11
Odstavíme z ohňa a posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou. Premiešame a zakryté necháme 5 minút postáť.
-
12
Podávame s indickými plackami ako napr. Naan, Paratha, Čapati.
Som rada, ze vam chutilo :) Jedno z naj jedal indickej kuchyne podla mna ;)