Panír maslová masala fotorecept

methi - fotkamethi, 11. augusta 2013
Panír maslová masala (fotorecept)
Foto: methi

Paneer butter masala. Recept na Panir najdete napr. aj u @daniella9 http://varecha.pravda.sk/recepty/paneer-indicky-syr/28051-recept.html

Suroviny

400 g pokrájať na kocky
2 ks
2 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ČL plochá
1/2 ČL
1/3 ČL
1 ČL sušene listky
2 - 2,5 PL
1/2 ČL
2 PL alebo maslo
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme pasty. Vymixujeme nakrájanú cibuľu. Vymixujeme nakrájané paradajky a nakoniec vymixujeme vopred namočené kešu orechy s troškou vody. Všetky pasty mixujeme zvlášť a odložíme bokom do ďalšieho použitia.

    Panír maslová masala (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici rozohrejeme olej a maslo. Pridáme horčičné semienko a necháme ho prasknúť.

    Panír maslová masala (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme cibuľové pyré a necháme ho zredukovať.

    Panír maslová masala (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme zazvorovo-cesnakovú pastu, čili korenie...

    Panír maslová masala (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... a kešu pastu. Znova opekáme a miešame asi 2 minúty.

    Panír maslová masala (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme mletý koriander, kurkumu, senovku grecku, garam masala...

    Panír maslová masala (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... soľ a paradajkové pyré. Varíme na slabom ohni 5 minút a miešame občas.

    Panír maslová masala (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme asi 100ml vody a premiešame.

    Panír maslová masala (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme sladkú smotanu, premiešame. Panvicu prikryjeme a 3 minút na slabom ohni povaríme. Občas premiešame.

    Panír maslová masala (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridáme panír a zľahka premiešame, aby sme panír "nerozbili". Panvicu prikryjeme a na slabom ohni povaríme 2 minúty.

    Panír maslová masala (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Odstavíme z ohňa a posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou. Premiešame a zakryté necháme 5 minút postáť.

    Panír maslová masala (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávame s indickými plackami ako napr. Naan, Paratha, Čapati.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Vidis ja som v poslednej dobe taka presytena tych voni korenia, ze mi najviac vonaju obycajne pecene zemiaky s cesnakom :) Ale dala si si pracu. Tak dufam, ze vam bude chutit :)
fotka sa síce spraviť nestihla, ale tvoj recept samozrejme nesklamal, už som ho tuším raz chválila aj na FB. Som naozaj rada, že je tento nezvyčajný syr dostať aj u nás, páči sa mi jeho mliečna chuť. A chute podľa tohto receptu sú výborne vyvážené, nie je to prehnane voňavé, všetko je tak akurát. Tentoraz som kocky paneeru opiekla v rúre do hnedkava, niekde si ho už takto upravovala.Výborne sme si ja aj dcéra pochutnali v robote, síce klasicky bez koriandrovej vňate a s ryžou, ale paráda to bola

Pridaj komentár k receptu: