Kakaový korpus
Kakaový korpus

Kakaový piškótový korpus vhodný na vykrajovanie

Alexandra Wagnerová
cukrárka, 9. apríla 2025
Kakaový piškótový korpus vhodný na vykrajovanie
Foto: Shutterstock

Kakaové piškótové cesto je ideálne ako základ pre rôzne dezerty. Toto je recept na tenký plát kakaovej piškóty, z ktorej sa dajú vykrajovať Zobraziť celý popisKakaové piškótové cesto je ideálne ako základ pre rôzne dezerty. Toto je recept na tenký plát kakaovej piškóty, z ktorej sa dajú vykrajovať rôzne tvary na prípravu samostatných malých dezertov.

1 plech
porcia
20 minút
príprava
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
170 g
110 g
25 g
60 g
1 KL
štipka




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C (horný/ dolný ohrev), plech (45x35 cm) vyložíme papierom na pečenie. Vajíčka opatrne rozdelíme na bielky a žĺtky. Múku, kakao a kypriaci prášok preosejeme, aby sme odstránili hrudky.

  2. 2

    V mise začneme šľahať bielky so štipkou soli na strednej rýchlosti. Keď sa vytvorí pena, postupne po častiach pridávame cukor a šľaháme na pevný sneh.

  3. 3

    Znížime rýchlosť mixéra a postupne po jednom pridávame žĺtky. Krátko prešľaháme, aby sa spojili.

  4. 4

    Múku s kakaom a kypriacim práškom jemne vmiešame do vaječnej zmesi pomocou stierky alebo metličky. Miešame opatrne, aby sa nezničila nadýchaná štruktúra cesta.

  5. 5

    Nakoniec tenkým prúdom prilejeme olej a veľmi jemne premiešame stierkou, aby sa v ceste rovnomerne rozložil.

  6. 6

    Cesto rozotrieme na plech do rovnomernej tenkej vrstvy (cca 0,5 cm hrubej). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12–15 minút, kým sa cesto neoddeľuje od okrajov plechu a je pružné na dotyk.

  7. 7

    Po upečení necháme vychladnúť na plechu a po vychladnutí môžeme vykrajovať požadované tvary. Zvyšné vychladnuté cesto prikryjeme fóliou, aby sa nevysušilo a zostalo vláčne na vykrajovanie.

Diskusia k receptu