Kakaový piškótový korpus vhodný na vykrajovanie
cukrárka, 9. apríla 2025

Foto: Shutterstock
Kakaové piškótové cesto je ideálne ako základ pre rôzne dezerty. Toto je recept na tenký plát kakaovej piškóty, z ktorej sa dajú vykrajovať Zobraziť celý popisKakaové piškótové cesto je ideálne ako základ pre rôzne dezerty. Toto je recept na tenký plát kakaovej piškóty, z ktorej sa dajú vykrajovať rôzne tvary na prípravu samostatných malých dezertov.
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C (horný/ dolný ohrev), plech (45x35 cm) vyložíme papierom na pečenie. Vajíčka opatrne rozdelíme na bielky a žĺtky. Múku, kakao a kypriaci prášok preosejeme, aby sme odstránili hrudky.
- 2
V mise začneme šľahať bielky so štipkou soli na strednej rýchlosti. Keď sa vytvorí pena, postupne po častiach pridávame cukor a šľaháme na pevný sneh.
- 3
Znížime rýchlosť mixéra a postupne po jednom pridávame žĺtky. Krátko prešľaháme, aby sa spojili.
- 4
Múku s kakaom a kypriacim práškom jemne vmiešame do vaječnej zmesi pomocou stierky alebo metličky. Miešame opatrne, aby sa nezničila nadýchaná štruktúra cesta.
- 5
Nakoniec tenkým prúdom prilejeme olej a veľmi jemne premiešame stierkou, aby sa v ceste rovnomerne rozložil.
- 6
Cesto rozotrieme na plech do rovnomernej tenkej vrstvy (cca 0,5 cm hrubej). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12–15 minút, kým sa cesto neoddeľuje od okrajov plechu a je pružné na dotyk.
- 7
Po upečení necháme vychladnúť na plechu a po vychladnutí môžeme vykrajovať požadované tvary. Zvyšné vychladnuté cesto prikryjeme fóliou, aby sa nevysušilo a zostalo vláčne na vykrajovanie.
Tiež korpus:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu