Foto: holubica1112
U nás doma ho radi pripravujeme k narodeninovým oslavám.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus - okrúhly: | |
4 ks (celé) |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
2 PL (celý) |
|
2 PL (studená) |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
PLNKA: | |
1 l |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
1 téglik (môže byť) |
|
|
|
PLNKA 2: | |
podľa potreby |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Zo 4 vajec si klasický oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme 4 PL kryštálového cukru, potom žĺtky, múku, vodu, olej, kypriaci prášok, a až nakoniec zamiešame celý mak. Pečieme na okrúhlej forme, vyloženej papierom, pri 180 stupňoch, ja vo svojej staršej rúre cca asi 15 minút. Po upečení a vychladnutí korpus prerežeme na 2 časti. Kým chladne korpus môžeme si pozliepať detské piškóty džemom.
- 2
1 liter rastlinnej šľahačky vyšľaháme zamiešame do nej cukor, potom kakao, kto chce môže pridať aj 1 čokoládový jogurt.
- 3
Takže plníme takto: 1 rozpolený plát potrieme džemom ( voľba džemu je na každom podľa chuti, ale preferujem domáci z červenej ríbezle ) potrieme pripravenou plnkou, na ktorú poukladáme piškótky, ktoré sme si pred tým zlepili džemom a teraz ich namočíme do sirupu ( ja používam marhuľový či ananásový ) a pokryjeme nimi plnku, trochu ich treba zatlačiť a ich povrch opäť potrieme plnkou, a skôr ako priložíme plát potrieme ho džemom a prikryjeme, zvyšnou plnkou pokryjeme celú tortu. Na ozdobu môžeme použiť polomáčané sušienky, ako aj trochu nastrúhanej čokolády i hrozno. Môžme ozdobiť bielou šľahačkou. Dobre je nechať tortu nechať odstáť v chladničke aspoň 3 hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
fakt som nevedela,ze existuje aj taka slahacka. Ale cosi som pogooglila o nej a rasej ostanem pri tej zivocisnej. Inak torta sa mi velmi paci.Je taka ina.
Rastlinná šľahačka: zloženie: voda, stužený rastlinný tuk 27%, cukor 11%, sladidlo -sorbitolový sirup, mliečne proteíny, stabilizator E-463, E-340ii, emulgátory-E-481, sójový lecitín, E-472b, soľ, aroma, farbivo E-160a