Bravčová panenka Al Pastor
Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke. :-))) Je to...
Sirup z čierneho ríbezlia
Tento chutný recept na sirup mi dala moja mamka. Je naozaj výborný a v letných horúčavách...
Zemiaky plnené bryndzou
Toto jedlo je veľmi rýchle a sýte. Môžete ho použiť aj ako predjedlo, či hlavné...
Bezlepkové parené buchty
Pripravíme kvások z cca 150 ml teplého mlieka, droždia a cukru. Necháme kvások vzísť na...
Rýchly nedeľný obed
U nás sa robilo celé kura vždy len v nedelu ale ja som práve zlomila pravidlo a...
Americká zelerovo-tuniaková pochúťka - Túna
Recept na túto dobrotu mám od už raz spomínanej pani Vierky, pridala som pred časom jej...
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
Zapekané šampiňóny
Toto jedlo je jednoducho skvelé. Nie je náročné na prípravu, zapečené plnené šampiňóny sú veľmi...
Kávové rezy
V mojej rodine zacali byt v oblube kavove zakusky a kolace. Tento recept mam uz dlhsiu...
Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...
Kráľovske tiramisu pre maškrtné jazýčky
Najprv si uvaríme kávu. Budeme ju potrebovať vlažnou. Pripravíme si dve misky. Vajíčka rozdelíme na bielky...
Biela husacia pečeň foie gras
Bielu husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky a položíme na rozpálenú suchú panvicu. Osolíme, okoreníme...
Husacia pečeň na jablkách s brusnicami
Umytú pečeň nakrájame na hrubšie plátky a prudko opečieme na panvici z oboch strán.
Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...
Lasagne s kuracím mäsom a brokolicou
Ružičky brokolice uvaríme na pare 4 – 5 minút. Nakrájané kocky kuracieho mäsa osmažíme na olivovom...
Ryžový nákyp
Náš nejmladší studuje v UK a kromě jiného si i sám vaří. Tento recept přidávám pro něj...
Fašiangovníky
Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte...
Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...
Babičkin jablkový koláč
Tento recept pochádza z Ameriky, kde sa tento koláčik nazýva Granny´s apple pie a je úplne...
Srnčia polievka
Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme...
Veľkonočný mazanec trocha inak (fotopostup)
Už pomaličky premýšľam nad tým čo upečiem k blížiacim sa sviatkom jari. Medzi iným mám v...
Jednoduchý veľkonočný baránok
ja vždy pečiem takého jednoduchého baránka, lebo on sa nikdy neje, vyschne, lebo je len na...
Rodinný poklad - najvianočnejší kapor
Nikdy v živote som nejedla vyprážaného kapra. Vianočný pečený kapor je alfou a omegou našich Vianoc...
Snežanka, tzatziky, alebo uhorka s jogurtom ku všetkému grilovanému
Možno neoprávnene, ale cítim sa tak trochu kompetentný hovoriť, ako sa má pripravovať pravá bulharská...
Kváskové vafle
Vafle boli okrúhle koláčiky ku káve. Rozrezali sa po obvode a plnili sa karamelovým krémom...
Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou
Po dlhej dobe sa mi podarilo zazrieť v obchode cele zelené korenie a keďže ja zelené korenie...
Smotanovo-cibuľový posúch
Preosiať múku, do nej pridáme rozpustený palmaríjn premiešaný s vajíčkom, kvások a pomaly prilievame 2-3...
Španielske vtáčiky z teľacieho mäsa
Mäso nakrájame cez vlákno na plátky, naklepeme ich do šírky, osolíme, okoreníme a potrieme...