Opité ovocie
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 2. septembra 2025
mesačník Varecha, 2. septembra 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Osvieženie pre dospelých.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Broskyne dôkladne umyjeme. Rozkrojíme ich na polovice a odstránime kôstky. Potom broskyne nakrájame na veľmi tenké plátky. Černice a maliny len ľahko prepláchneme a necháme ich na sitku odkvapkať.
- 2
Do zaváracích pohárov rozdelíme zmes ovocia. Zalejeme ho sirupom a ciderom. Premiešame a necháme chvíľu odležať, aby ovocie pekne nasiaklo alkoholom.
- 3
Pred podávaním ovocie v cideri doplníme kockami ľadu a perlivou vodou a podávame.
Tiež nápoj:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu