Lemongrass - kokosový tart
Netradičný, kyslasto-sladký, fantastický...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
170 g |
|
30 g |
|
60 g |
|
175 g studené |
|
2 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
250 ml (v plechovke, zmiešaná hustá aj riedka časť) |
|
1 bal. (DrOetker) |
|
3-4 PL |
|
4 PL |
|
1 ČL strúhaná čerstvá |
|
1/4 ČL (najemno strúhaný čerstvý) |
|
1 ks |
|
|
|
Na sneh: | |
3 ks |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Na cesto zmiešame zo sypkých surovín a masla nakrájaného na kocky mrveničku. Pridáme žĺtky a vypracujeme krehké cesto. Zabalíme a na niekoľko hodín šupneme do chladničky. Potom ho vyberieme, rozvaľkáme na kruh väčší ako forma, v ktorej budeme koláč piecť. Cestom vyložíme formu na tart (priemer 24-28 cm), pritlačíme a okraje zrežeme. (Prebytočné cesto môžeme odložiť do mrazničky a neskôr použiť na sušienky.) Dáme do chladničky a vyhrejeme si rúru na 170 °C.
- 2
Pred pečením cesto popicháme vidličkou, položíme kus papiera na pečenie a zaťažíme fazuľou alebo ryžou. Po 25 minútach by malo byť upečené. Ak by sa okraje pripekali, prikryjeme ich alobalom. Hotový zlatistý korpus necháme vychladnúť.
- 3
V mlieku a kokosovom mlieku uvaríme puding podľa návodu, pridáme doň aj citrónovú šťavu, kôru, cukor a zázvor (môžete vynechať). Počas varenia odoberieme trochu teplého mlieka, rozmiešame v ňom žĺtok a vrátime do hrnca. Po uvarení necháme za stáleho miešania trochu vychladnúť.
- 4
Na korpus natrieme džem, zalejeme pudingovým krémom, urovnáme a dáme vychladiť.
- 5
Bielky dáme do misy spolu s cukrom a nad parou šľaháme metličkou, kým sa cukor nerozpustí a zmes nezhustne. Na záver preložíme do šľahača a ešte došľaháme na sneh tak, aby robil špičky. Preložíme do cukrárskeho vrecka, nazdobíme a môžeme opáliť flambovacou pištoľou. Ak nemáte, sneh sa dá konzumovať aj bez opálenia plameňom.
- 6
Dozdobíme podľa chuti (mäta, limetky, čučoriedky, ríbezle, ...)
Tiež kokosový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu