Moja hlivová polievka
2-3
porcie
porcie
Postup
-
1
Na bravčovej masti spením nadrobno pokrájanú cibuľu, pridám lyžičku mletej papriky (sladkej alebo pálivej, podľa toho, kto to bude jesť).
- 2
Pridám nakrájanú hlivu, chvíľu zarestujem, zalejem vodou a osolím.
- 3
Keď je hliva uvarená, pridám na kocky nakrájané zemiaky a mletú rascu.
- 4
Kým sa hliva varí, rozmiešam vločky vo vajíčku na hustejšie cestíčko, pridám sušený petržlen, prípadne sušený cesnak. Keď sú uvarené aj zemiaky, lyžičkou sádžem malé nokerlíky.
- 5
Podľa potreby dosolím, dochutím mletým čiernym alebo bielym korením. Ak chcem, aby polievka vyzerala sýtejšia, uvarené kúsky zemiakov v nej varechou rozpučím. Podávam ako hlavné jedlo s chrumkavým rožkom.
Tiež hlivová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu