Vianočné linecké koláčiky
Tieto nám chutia najviac…
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Všetky ingrediencie zmiešame, cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinku do chladničky.
- 2
Odpočinuté cesto vyvaľkáme asi na 3 - 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary - v polovici z nich v strede vykrojíme otvor. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Ja ich pečiem na 170 stupňov a asi 6-8 minút, aby boli koláčiky ešte svetlé.
- 4
Džem si trošku zohrejem a roztriedim vodou, ak treba, a dám do cukrárskeho vrecka. Tie koláčiky, na ktorých sme vykrojili dierku, poprášime cez sitko práškovým cukrom. Trošku džemu streknem na nevykrojený koláčik, ale nie moc, aby po priložení druhého pečiva s otvorom džem nevytiekol.
- 5
Nevykrojené koláčiky s džemom spojíme s pocukrovanými vykrojenými koláčikmi.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu