Malinové vafle bez lepku
	                                    Na raňajky, na obed či na večeru alebo len tak ako poobedňajšiu maškrtu. Vafle nám chutia kedykoľvek.  Tie z nášho dnešného 
receptu sme Zobraziť celý popisNa raňajky, na obed či na večeru alebo len tak ako poobedňajšiu maškrtu. Vafle nám chutia kedykoľvek.  Tie z nášho dnešného 
receptu sme oživili čerstvými malinami. Pridali sme ich priamo do cesta pripraveného z našej novej bezgluténovej zmesi na 
Lievance. Chutné a mäkučké vafle sme si pocukrovali a dochutili voňavým malinovým lekvárom. Čo poviete, vyskúšate ich aj 
vy?					                                
					                                
Zdroj: www.novalim.sk	                                
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 bal. |  | 
| 1/4 kocky (10 g) |  | 
| štipka |  | 
| 400 ml teplá |  | 
| 1-2 PL |  | 
| trochu |  | 
| 150 g čerstvé |  | 
|  | |
| Na podávanie: | |
|  | |
|  | |
|  | |
| Na ozdobu: | |
| (lístky) |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Do väčšej misky nasypeme obsah vrecka a pridáme štipku soli. Zalejeme vodou a dobre metličkou premiešame. 
- 2
Pridáme rozmrvené droždie, vanilkový extrakt a trochu postrúhanej citrónovej kôry. Opäť dôkladne premiešame, prikryjeme čistou utierkou a necháme 30 minút kysnúť - ideálne na teplom mieste. Po vykysnutí jemne primiešame do cesta umyté a dôkladne osušené maliny. 
- 3
Rozpálený vafľovač potrieme kokosovým olejom aj zospodu aj zvrchu a vykysnuté cesto nalievame rovnomerne na platne. Opekáme do zlatohneda. 
- 4
Hotové vafle posypeme práškovým cukrom. Podávame s ovocným lekvárom a drobným čerstvým ovocím. Môžeme ozdobiť lístkami mäty. Tiež vafle:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu