Malinové vafle bez lepku
Na raňajky, na obed či na večeru alebo len tak ako poobedňajšiu maškrtu. Vafle nám chutia kedykoľvek. Tie z nášho dnešného
receptu sme Zobraziť celý popisNa raňajky, na obed či na večeru alebo len tak ako poobedňajšiu maškrtu. Vafle nám chutia kedykoľvek. Tie z nášho dnešného
receptu sme oživili čerstvými malinami. Pridali sme ich priamo do cesta pripraveného z našej novej bezgluténovej zmesi na
Lievance. Chutné a mäkučké vafle sme si pocukrovali a dochutili voňavým malinovým lekvárom. Čo poviete, vyskúšate ich aj
vy?
Zdroj: www.novalim.sk
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 bal. |
|
| 1/4 kocky (10 g) |
|
| štipka |
|
| 400 ml teplá |
|
| 1-2 PL |
|
| trochu |
|
| 150 g čerstvé |
|
|
|
|
| Na podávanie: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Na ozdobu: | |
| (lístky) |
|
Postup
-
1
Do väčšej misky nasypeme obsah vrecka a pridáme štipku soli. Zalejeme vodou a dobre metličkou premiešame.
- 2
Pridáme rozmrvené droždie, vanilkový extrakt a trochu postrúhanej citrónovej kôry. Opäť dôkladne premiešame, prikryjeme čistou utierkou a necháme 30 minút kysnúť - ideálne na teplom mieste. Po vykysnutí jemne primiešame do cesta umyté a dôkladne osušené maliny.
- 3
Rozpálený vafľovač potrieme kokosovým olejom aj zospodu aj zvrchu a vykysnuté cesto nalievame rovnomerne na platne. Opekáme do zlatohneda.
- 4
Hotové vafle posypeme práškovým cukrom. Podávame s ovocným lekvárom a drobným čerstvým ovocím. Môžeme ozdobiť lístkami mäty.
Tiež vafle:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu