Tagliatelle s kuracím mäsom, kuriatkami a krémovou omáčkou
Krémové cestoviny tagliatelle s kúskami kuracích pŕs, duseným pórom a kuriatkami, zjemnené syrom Bambino a smotanou. Eidam dodá lahodné zapečené zakončenie alebo výraznejšiu Zobraziť celý popisKrémové cestoviny tagliatelle s kúskami kuracích pŕs, duseným pórom a kuriatkami, zjemnené syrom Bambino a smotanou. Eidam dodá lahodné zapečené zakončenie alebo výraznejšiu chuť pri dozdobení. Jedlo je sýte, aromatické a ideálne na obed alebo večeru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme tagliatelle v osolenej vode podľa návodu (cca 8–10 minút), scedíme a odložíme bokom.
- 2
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky. Osolíme a okoreníme bielym korením. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme kuracie mäso, kým nezbelie a nezačne sa jemne sfarbovať (cca 6–8 minút).
- 3
Pór nakrájame na tenké kolieska. Pridáme k mäsu spolu s očistenými kuriatkami a restujeme ďalších 5 minút. Pridáme smotanu, premiešame. Následne vmiešame syr Bambino nakrájaný na kúsky a necháme rozpustiť. Prípadne dosolíme a dokoreníme. Nakoniec primiešame hotové cestoviny.
- 4
Posypeme strúhaným eidamom priamo na tanieri alebo krátko zapečieme v rúre.
Tiež cestoviny s kuracím mäsom:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu