Jahodová zmrzlina
Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina v bezlepkových keksoch

novalim - fotkanovalim, včera 13:30. Komerčný recept.
Jahodová zmrzlina v bezlepkových keksoch
Foto: novalim

Bezlepková jahodová zmrzlina u nás v lete nesmie chýbať! A keď je domáca, o to lepšie. Ak máte doma jahody (čerstvé, ale aj Zobraziť celý popisBezlepková jahodová zmrzlina u nás v lete nesmie chýbať! A keď je domáca, o to lepšie. Ak máte doma jahody (čerstvé, ale aj mrazené), alebo iné bobuľové ovocie a naše bezlepkové keksy Limky bez plnky, môžete si z týchto ingrediencií vykúzliť domáci zmrzlinový dezert.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
30 (+ mrazenie) minút
príprava

Suroviny

1 bal.
200 g (čerstvé alebo mrazené)
1 ks prezretý
100 ml
Na ozdobu:
50 g
1 ČL (neutrálnej chuti)



Postup

  1. 1

    Jahody očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme k nim prezretý ošúpaný banán (nalámaný na kúsky) a 100 ml smotany na šľahanie. Ponorným mixérom všetko spolu rozmixujeme, kým nevznikne homogénna ružová zmes, ktorá je základom na budúcu zmrzlinovú plnku do bezlepkových keksíkov. Základ na zmrzlinovú plnku potom dáme aj s nádobou do mrazničky asi na pol hodinu. Po pol hodine vidličkou primrznutú jahodovú zmes riadne premiešame a opäť pol hodinu mrazíme. Toto zopakujeme ešte 2-3 razy. Čím lepšie zmes premiešame, tým menej ľadových kryštálikov sa bude tvoriť a tým jemnejšia bude zmrzlina.

  2. 2

    Keď jahodovo-banánová zmes stuhne a drží tvar, pomocou ozdobného vrecka alebo lyžicou ju nanesieme na polovicu keksíkov (kakaové Limky bez lepku). Prikryjeme druhou polovicou keksíkov a pomocou noža uhladíme plnku medzi dvomi keksami tak, aby ich úplne vyplnila. Dáme opäť na pol hodinu (alebo kým budeme jahodovú zmrzlinu podávať) do mrazničky.

  3. 3

    Nám bezlepková jahodová zmrzlina najlepšie chutí, keď sú keksy pofŕkané čokoládovou polevou. Tú si pripravíme tak, že čokoládu spolu s lyžičkou oleja roztopíme nad parou, a potom ňou pofŕkame keksíky na zmrzline. Môžeme ich ešte ozdobiť lyofilizovanými jahodami.

Diskusia k receptu