Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina na chlebových plackách

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 12:00
Grilovaná zelenina na chlebových plackách
Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks malý
1 ks väčšia
4 PL
2 strúčiky
2 ks (chladené)
 zmes (rozmarín, trebuľka, tymian)



Postup

  1. 1

    Z paprík vykrojíme semienka a rozkrojíme ich na väčšie kusy. Baklažán a cuketu nakrájame na kolieska. Olej zmiešame s roztlačeným cesnakom, so soľou a s korením. Potrieme ním cukety a papriky. Kolieska baklažánu len jemne osolíme.

  2. 2

    Z cesta na pizzu vytvarujeme menšie placky. Potrieme ich zvyšným ochuteným olejom.

  3. 3

    Pripravíme rozohriaty gril s vrstvou žeravého dreveného uhlia. Zeleninu poukladáme do zatváracej grilovacej mriežky. Položíme na gril a grilujeme z oboch strán 4 minúty. Potom na grile opečieme chlebové placky. Ozdobíme ich grilovanou zeleninou a bylinkami.

Diskusia k receptu