
Môj pravoslávny veľkonočný koláč - Козунак
Zjedla som ich nespočetne a vždy s napätím očakávam prípravy veľkonočných sviatkov, kedy si ho znova...

Kysnuté záviny
Vnučka namlela veľa maku na šúľance a tak som sa rozhodla na tieto sviatky ešte upiecť makovník...

Ciabatta a la Marcel Ihnačák
Nechala som sa inšpirovať receptom známeho mladého slovenského kuchára Marcela Ihnačáka, bývalého spolupracovníka Jamieho Olivera, ...

Celozrnné fusilli s ricottou a olivami
Celozrnné špirálky čistej chuti s lahodnou ricottou, olivami, paradajkami a čerstvými bylinkami.

Kuracie stehná na cesnaku
Dnes som urobila ľahší obed, kuracie stehná na cesnaku. Kuracie stehná som nasolila, ...

Oškvarkové vence a vrtule
Zostalo mi pár oškvariek a na pagáče ich dosť nebolo. Tak vznikol tento veľmi chutný a...

Zapekané rizoto s párkom a lečom
Prebratú a umytú ryžu necháme odkvapkať. Na rozohriatom oleji ryžu opražíme, zalejeme 600 ml vody...

Čiernohorský rezeň na šaláte z kapusty
Očistené mäso nakrájame na štyri hrubšie pláty, naklepeme a zvnútra napichneme kapsu. Dovnútra vtlačíme syr....

Hovädzie plátky
Na Vianoce som dostal nový tlakový hrniec, tak ho skúšam. Takto môže vyzerať večera...

Kokosovo- pudingové rezy
Žĺtky s cukrom vymiešame pridáme vodu a vyšľaháme. Postupne pridávame múku s PDP a olej, ...

Grilované kuracie krídla na medovo-horčicovej omáčke a so sezamom
Tento recept som robil dnes prvý krát, už veľa krát som robil Grilovane krídla s kyslím...

Smotanovo-pórová polievka
V hrnci rozpustíme maslo. Opražíme na kolieska pokrájaný pór a zalejeme vriacou vodou. Pridáme bujón,...

Bravčové ragú po selsku-DIA verze
Myslím, že pár dia receptů neuškodí. Svého času jsem je hledala, abych se mohla...

Vianočná kapustnica s chutným prekvapením
Táto netradičná kapustnica je veľmi chutná, máme to overené aj na firemných akciách až v 50...

Bravčové rolky plnené kyslou kapustou
Neodolatelná kombinácia bravčového mäsa a kyslej kapusty.

Šišky plnené makom
Klasické šišky s džemom sú super, no chceli sme trošku zmenu a tak som ich naplnila...

Pečeň so šampiňónmi
Slaninu pokrájame na kocky vyškvaríme na oleji, pridáme pokrájenú cibuľu, roztlačený cesnak, pečeň, ...

Pečené pirohy plnené s feta syrom
Tieto pirohy su velmi chutne teple, ale aj studene. Su vhodne na posedenie s priatelmi...

Hernekeitto - národné jedlo Fínska
Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky...

Slimáky z lístkového cesta
Lístkové cesto si vyváľkáme na dva pláty o priemere 30x40 cm. Pochúťkovú smotanu si rozmiešame z...

Hríbová máčanka
Toto jedlo sme prvýkrát ochutnali na návšteve u vychodniarov pred sviatkami keď dokvasila kyslá kapusta

Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny
Sezónny, krajový recept č. 1, na pamäť mojej mamy - tento pokrm je typický...

Medová roláda
Náš veľmi obľúbený rýchly koláč. Túto roládu robíme už roky a vždy chutí. V nedeľu...

Špice troch farieb
Piškóty potrieme nezriedenou čokoládou a necháme stuhnúť. Mlieko s vanilkovým cukrom dáme variť. Keď zovrie,...

Moravské koláče z kysnutého cesta bez kysnutia a bez laktózy
Našla som si na Pintereste výborný recept na moravské koláče, je to síce kysnuté cesto, ...

Kačacia pečeň foie gras s oatmeal
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

Svieži kolač-a la tiramisu
... nepečene su tiež fajnoveeeee

Omáčka Aioli
Aioli je juhofrancuzska studena omacka, ktora sa podava k teplej varenej zelenine, k studenym masam,...