
Chrumkavá žemľovka
Toto je zemlovka pre tych, ktori ju maju radsej trosku taku chrumkavejsiu. Postup som nefotila,...

Patlıcan söğürme - baklažánový šalát
Pod krkolomným názvom (čítaj "patlidžan soúrme") sa skrýva šalát z pečených baklažánov, papriky a paradajok z...

Smotanovo-špenátová pizza
Vzhľadom na to, že nemám rád paradajky v akejkoľvek forme, robievam si často smotanovú pizzu,...

Sterilizovaná fazuľa s párkom
Toto je šalátik, ktorý máš vždy poruke , ak si ho pripravíš teraz, v zime len...

Kokosové poleno
Nedávno som si v jednej diskusii zamenila recept na sójový suk z kokosovým, keď sa už...

Domáci sendvič
Potrebujete pohostenie pre návštevu, na oslavu? Prekvapte svoju rodinku alebo hostí doma pečeným vláčnym sendvičom, ...

Údené tofu v zemiakovej placke
Ak poznáte Čiernohorský rezeň, tak potom tento recept je jeho malá obmena pre tieto pôstne dni....

Bohémka Elka - originál
Tento recept je vlemi stary mozno 70rokov aj viac; Bol ziskany od kuchariek, ktore chodievali piect...

Morčacie prsia podľa Duranda
Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand...

Cheesecake - Tvarohový koláč s citrónovým maslom
Na Vianoce vždy pečiem naše obľúbené slovenské koláčiky a zákusky, ale tiež pridám aj niečo klasické...

Osie hniezda - v inej podobe
Zámer boli osie hniezda ale pre nedostatok času a škoda by bolo cesta, ktoré už...

Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý

Hubovník
Huby a cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici s olejom. Rožky pokrájajte na kocky....

Jahodový tvaroháček
Sezónne ovocie treba spracovať, hoci aj takto na nanuky, chutné, domáce

Knedle s vajcom
Knedle s vajcom sú obľúbeným receptom českej kuchyne. Sú však natoľko obľúbené a chutné, že...

Losos s pečenými zemiakmi
... z časopisu, ale musím napísať maximálna spokojnosť, môžu sa použiť filetky aj z inej rybky,...

Lososový tatarák
Pre maškrtníkov, ktorí majú radi ryby. Robievam s limetkovou šťavou a ten dnešný je s...

Takmer stir fry kura so zeleninou a rezancami
V názve uvádzam "takmer", pretože s teflonovým wokom tú skutočnú "stir fry" chuť nedosiahnem a môj...

Cestoviny s cuketou a nivou
Týmto receptom som sa kedysi inšpirovala v jednom časopise. Cuketa je veľmi variabilná surovina, chutná...

Hovädzí vývar
Paradajky a ocot sú možno zvláštne prísady do hovädzieho vývaru, ale majú svoje opodstatnenie....

Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Chai Masala
Minule si u mňa kamarátka chcela uvariť tento indický nápoj a v mojej kuchyni chýbali dôležité ingrediencie....

Kuracia roláda s brokolicou
Umyté a osušené kurča vykostíme (na jednu roládu môžeme použiť aj polovicu kurčaťa). Kurča zľahka naklepeme, osolíme a...

Moravské koláče
Chutné moravské koláčiky, na ktorých si vždy s rodinkou pochutíme. Najčastejšie ich robím pri nejakej...

Pečené domáce bravčové rebierko, gánice a kyslá kapusta
Tento recept pochádza z kuchyne Bódi Margó. mnohokrát som ho už robila, ale nefotila som....

Cestoviny s pistáciovým pestom
Tento recept je na Sicílii zvyčajne súčasťou reštauračného menu, ale myslím, že z kvality tejto...