Foto: ywett
príprava
tepelná úprava
Suroviny
7 |
|
7 polievkových lyžíc |
|
10 polievkových lyžíc |
|
1-2 čajovej lyžičky |
|
1/2 aj kôry |
|
1/2 aj kôry |
|
Plnka: | |
160g |
|
100g |
|
580ml kúsky v konzerve |
|
4 polievkové lyžice |
|
Postup
-
1
Suroviny na prípravu
-
2
Celé vajcia vyšlaháme do penista s práškovým cukrom.
-
3
Pridáme šťavu a kôru z pomaranča a citróna
-
4
A múku rozmiešanú s kypriacim práškom
-
5
Cesto vylejeme na plech (na veľký a hlboký plech) vyložený papierom na pečenie a dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme asi 30-35 minút
-
6
Kompót necháme odkvapkať.
-
7
Maslo vymiešame s cukrom
-
8
Do ananásovej šťavy dáme 4 polievkové lyžice hrubej múky
-
9
A vo vodnom kúpeli uvaríme na hustú kašu
-
10
A vychladnuté primiešame do vymiešaného masla s cukrom a vyšlaháme.
-
11
Ananás pokrájame na menšie kúsky
-
12
A pridáme do plnky
-
13
Upečené cesto dáme na vlhkú utierku (potom sa ľahko dáve dole papier) a necháme vychladnúť
-
14
A vytešujem sa, ako ľahko to ide :D
-
15
Plát si prekrojíme na polovicu a na jednu časť natrieme plnku.
-
16
Dáme ďalší plát a aj na vrch natrieme plnku a posypeme nastrúhanou čokoládou, pokrájame.... a zároveň dávame pozor na maškrtné detské rúčky :D
-
17
Dobrú chuť!
tento zákusok pečiem aj ja.. ovocie sa dá meniť podľa chuti,kto aké má rad...
Ano, Velmi dobry kolacik.
videla som keď piekla profesionálka a tá dáva vrchnú časť piškótu len tú
tenkú koštičku / neviem ako to ináč nazvať /dole a potom sa nemôže stať,že plnka sa odlepí od cesta a koláč sa na tanieriku rozdvojí.