Moje budapeštianske rezy
Na Vareche je uvedený recept pod týmto názvom, ale je celkom iný. Tento je náš...
Vyprážané calamari (Squid-Chobotnica)
Tieto KALAMARE je moj druhy oblubeny sposob na papanie. Takto pripravene ako "Deep Fried" su najlepsie podavat...
Čokoládová kocka a la sacher
Do vodného kúpeľa dáme rozpustiť čokoládu, maslo, vodu a práškový cukor. Keď je všetko...
Pravá nefalšovaná ťahaná štrúdľa od babičky
Určite každý z nás pozná ťahanú štrúdťu, lenže nie každý recept na ňu je ten pravý a...
Pikantná marinovaná krkovička
Marinujem aspoň 4 hod. , ale výhodou je, že sa môže marinovať aj viac dní a vyberáme...
Cestoviny s rukolou a cherry paradajkami
Cibuľku, cesnak nakrájame nadrobno, pridáme feferónky a opražíme. Pridáme na polovičky nakrájané paradajky a...
Šošovicový prívarok
Šošovicu prepláchneme studenou vodou. Namočenú ju necháme vo vode asi hodinu. Doplníme vodu tak, ...
Tvarohové guľky
Je to obľúbené jedlo mojich detí a nielen preto, že sú výborné a ľahučké, ale...
Bryndza
Prikladam recept na bryndzu, ako som sa ju naucila robit. Recept som nasla v knihe...
Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...
Jágere - Jágerrecht (fotopostup)
V našich nádherných Slovenských revíroch vari ani nie je poľovnícka chata ktorá by nepoznala vôňu tohoto...
Huspenina - Studenô
Toto je môj najobľúbenejší zákusok. Pre mňa zákusok je kus údeného. A koláč kus pečeného...
Kačacie prsia v medovej marináde
Všetky ingrediencie vložíme do väčšej misky a dobre premiešame. Kačacie prsia vložíme do marinády a marinujeme...
Nadýchaný perník
Prinášam aj môj recept na obyčajný jemnučký perník, po ktorom sa vždy všetci zalizujú za ušami....
Fazuľová polievka s párkom
Výborná fazuľová polievočka, niekto si do nej pridáva údené mäso, klobásu, zemiaky či rezance....
Čína po žilinsky
Toto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je...
Rýchla kuracia polievka
Táto polievka je veľmi rýchlo hotová, je taká výdatná že poslúži nielen ako polievka, ale...
Štedrovečerná hríbová kapustnica na kyslo
Túto kapustnicu jedávam už od detstva a keď som sa vydala do inej dediny nikto to tam...
Štajerský jablkový koláč
Je čas jabĺk, včera sme oberali našu jabloň, tak voľba padla na tento koláč...
Kura na mexický spôsob
Ďalší z edície rýchlych receptov. U nás to bola rýchla jednoduchá večera.
Dusené kuracie prsia s horčicovou omáčkou
Maródujem, "túlam" sa po svojích fotkách a zabíjam čas písanim receptov. Dúfam, že vás tým neotravujem....
Plnené kapustné listy (alebo zemplínske holubky) - vegan
Tento recept je naozaj sýty a zároveň chutný a aj zdravý. My ho doma pripravujeme veľmi...
Šalát Emerald
Tento recept pochádza z jednej ruskej reštaurácie. Chcel som zužitkovať šampiňóny, ktoré mi zostali po...
Bezlepkové bobaľky (opekance) alebo dukátové buchtičky
Bobaľky ako sa u nás na východe nazývajú opekance boli pre mňa najväčšou výzvou tieto Vianoce...
Zeleninové rezance z woku
začal sa ázijský týždeň v jednom nemenovanom Lídli a ja som dostal chuť na niečo bezmäsité, ...
Mini tortičky
Tieto tortičky sú mojim vlastným nápadom. Možno sa niekomu zapáčia. Prvý krát som ich robila...
Zapekané kuracie prsia s karfiolom
Jedno je určite pravda, že odkedy som na Vareche, náš jedálny lístok sa dosť zmenil,...
Nátierka z bedlí na hrianky
Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť...
Moja rajčinová polievka
Paradajka je hlavným zdrojom lykopénu – prírodného karotenoidu (červeného farbiva) a antioxidantu, ktorý chráni organizmus pred...
Slané pečivo
Toto slané a jednoduché pečivo se hodí na každou slavnostní příležitost.
Kysnutý makovník s višňami
Sezóna čerešní a višní je taká krátka, že nám nezostáva iné len sa pustiť do pečenia....
Domáca klobása na Veľkú noc
Bez klobásy si Veľkú noc nevieme ani predstaviť, tak sa robí vo veľkom.