Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáče

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 26. marca 2021
Oškvarkové pagáče
Foto: Pravda - Ivan Majerský
15 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
250 ml
35 g
5 g
1 ČL
1,5 ČL
1 ks
250 g (izbovej teploty)
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Vlažné mlieko, cukor, droždie a lyžicu múky spolu zmiešame a necháme 15 minút postáť kým vzíde kvások.

  2. 2

    Do misky dáme múku, masť, vajce a soľ. Prilejeme kvások a vyhnetieme cesto. Vyvaľkáme ho, natrieme naň mleté oškvarky a 2x preložíme. Necháme odležať 30 minút v chladničke, aby oškvarky zatuhli a s cestom sa lepšie pracovalo. Potom cesto znovu rozvaľkáme, opäť preložíme a necháme ďalších 30 minút v chladničke.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pagáče potrieme vajcom rozšľahaným s troškou mlieka a necháme podkysnúť asi 30 minút. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia