Oškvarkové pagáče
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 26. marca 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 26. marca 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vlažné mlieko, cukor, droždie a lyžicu múky spolu zmiešame a necháme 15 minút postáť kým vzíde kvások.
- 2
Do misky dáme múku, masť, vajce a soľ. Prilejeme kvások a vyhnetieme cesto. Vyvaľkáme ho, natrieme naň mleté oškvarky a 2x preložíme. Necháme odležať 30 minút v chladničke, aby oškvarky zatuhli a s cestom sa lepšie pracovalo. Potom cesto znovu rozvaľkáme, opäť preložíme a necháme ďalších 30 minút v chladničke.
- 3
Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Pagáče potrieme vajcom rozšľahaným s troškou mlieka a necháme podkysnúť asi 30 minút. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 15 minút.
Tiež oškvarkové pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu