Foto: uschi
Túto polievočku robievala ešte moja babička, naučila som ju od nej. Je úžasne rýchla, babička ju často varievala, keďže bolo v dome veľa detí, Zobraziť celý popisTúto polievočku robievala ešte moja babička, naučila som ju od nej. Je úžasne rýchla, babička ju často varievala, keďže bolo v dome veľa detí, času na varenie bolo málo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šalát dôkladne opláchneme, nasekáme na pásiky a vložíme do hrnca.
-
2
Zalejeme ho vodou, pridáme masox a dáme variť. Medzitým múku, soľ a trochu mlieka vymiešame na hladkú kašičku, prilejeme zvyšné mlieko a smotanu a dôkladne vymiešame. Šalát vôbec netreba variť, takže keď voda začne vrieť, do polievky vlejeme po častiach zátrepku a za stáleho miešania chvíľu povaríme. Dochutíme soľou, poprípade štipkou mletého korenia a odstavíme.
-
3
Polievočku podávame s nakrájaným vajíčkom a pečivom.
predtým dávam hrsť ryže. Zahustí sa a je sytšia. Potom s volským okom a pečivom stačí aj ako večera.