Manžel chcel koláč, ale snažíme sa stravovať zdravo, tak som našla jahody, nízkotučný tvaroh a upiekla preňho takýto ľahší dezertík. Bol vynikajúci.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
5 PL |
|
500 g čerstvé al. mrazené |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Upečieme si kakaový piškót: Oddelíme žĺtka od bielkov. Do bielkov pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Do nádoby k žĺtkom pridáme celozrnnú múku, kakao, olej, mlieko, vanilkový cukor a kypriaci prášok, vyšľaháme. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy s priemerom 28 cm.
- 2
Kým sa nám pečie piškót, uvaríme si želatínu podľa návodu a necháme ochladnúť v chladničke. Pripravíme si plnku: 250 ml mlieka vymiešame s Creme Ole Dr. Oetker pudingom bez varenia na hustú hmotu, pridáme nízkotučný tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a vaječný likér.
- 3
Vychladnutý piškót pofŕkame kávou a vylejeme plnku. Na plnku navrstvíme jahody (my sme mali popučené mrazené a chutilo to výborne). Jahody zalejeme vlažnou želatínou, a necháme stuhnúť cca 3 hodiny v chladničke a papáme :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu