Medové rezy s orechami

tetuska - fotkatetuska, 29. júla 2010

je to recept od kolegyne z práce, lepšie medové rezy som ešte nejedla, hlavne čo sa týka vrchného plátu s orieškami - jedna báseň

60 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
500 g
200 g
200 g
1 KL
2 PL
2 PL
1 ks
Orechová plnka:
200 g
100 g
125 g
2 PL
Plnka:
3 dl
2 PL
2 PL
200 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiesime a rozdelíme na 3 diely, každý diel rozvaľkáme. Upečieme 2 pláty a na 3 plán rozotrieme orechovú plnku a upečieme spolu s ňou.

  2. 2

    Na orechovú plnku uvaríme všetky suroviny a ešte teplé natrieme na plát.

  3. 3

    Na plnku uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame dopenista a spojíme s krémom. Natrieme na pláty. Plníme nasledovne: plát-plnka-plát-plnka-plát s orechami navrch rezov

Diskusia k receptu

frezia68
Môže byť veľmi dobrý,nechceš ho aj nafotiť?Ukladám do KK .
miis
Tieto medové rezy v jednoduchšej verzii (bez orechovej plnky navrchu, "len" s čokoládovou polevou) som považovala za rodinný recept po mojej mame - u nikoho z môjho okolia som ho ešte nevidela. U nás bol vždy na sviatky. Len namiesto zlatého klasu sme dávali maizenu aby bola plnka snehobiela a primiešali z pol citróna sťavu... mňam... najbližšie to urobím s tými orechami.
3496_1273988640 - profilový obrázok
ipo
ipo
U nás sú medové rezy tiež tradičný rodinný recept, ktorý sa robí iba na sviatky, ale robíme ho tak ako som ho nikde inde robiť nevidel. V plnke do masla s práškovým cukrom sa pridajú 3-4 žĺtky. Z bielkov spolu s práškovým cukrom a šťavou z citróna sa vyšľahá tuhá pena, ktorou sa potrie vrch rezov (nedávame obvyklú čokoládu). Je to potom unikátna chuť kombinácie medového cesta sladkej plnky a kyslastej polevy. Niet lepší zákusok na svete.
anene
Koľko ľudí, toľko chutí, tiež robím medové rezy, ale 4 cestá, 2 biele a 2 kakaové a na biele cesto pikantný ríbezllový lekvár a potom krém. Zalievam čokoládou. Tento recept je už v mojej KK , na budúce skúsim.
danapa
medove rezy - tiez robim na sviatky, pouzivam slivkovy lekvar a maslovu plnku medzi platy a polejem cele cokoladou ☺☺☺
evanaaa
Na medové rezy bola majstrom moja mama, na opaku plechu piekla 3 pláty, aký bol krém, neviem, ale tie ostatné plnky- to už je niečo iné, nie ten originál. A na vrch už nedávala žiadnu polevu, len posypala práškovým cukrom. Ja som ich síce nepiekla, ale recept mám uložený už desaťročia. A je originál. A ešte - Majkakajka, Marlenka je úplne iné , perníkové cesto, aj plnka iná. Myslím, že ju nájdeš aj tu niekde. Len či sa robí na ohni, to neviem, viem len, že nad ohňom sa robí trdelník, aj ten tu bol.
evanaaa
Tetuška, mne by z tohoto tvojho stačil ten prvý plát z orechami, mňam...
celka
Zaujala mě ta ořechová plnka. Jedla jsem něco takového na tvarožníku
a je to výborné. Ale upeču celý medovník podle tebe.
veronika353
Na medové řezy mám taky svúj osvědčený recept, na opaku plechu peču 4 pláty a plním plnkou ze Zlatého klasu a másla, ale vyzkouším ten jeden plát ořechový podle tebe.Ještě mám podobný recept na ořechové řezy,ale tam se ta ořechová směs popraží na panvici až potom se dá na vrchní plát.
jarkulienka
Vyzerá to úžasne, vrátila som sa z dovolenky a o dva týždne prídu na návštevu naši "mladí" z Prahy /pozn. - dcéra so zaťom/. my tu máme našu zlatú vnučku, upečiem. Vďaka.
violetacamorova
mám skvelý recept na medové rezy, len cesto musím 15 minút variť nad parou a to je pre mňa dlho, a tak som hľadala recept, pri ktorom by som to mohla vynechať, skúšala som jeden z internetu, nebol veľmi dobrý a teraz vítam tento tvoj recept aj s touto orechovou inováciou na čo sa veľmi teším, idem ho robiť potom dám vedieť ako sa mi to vydarilo.
tetuska
teším sa na ďalšie príspevky ohľadom tohto koláčika, hlavne keď to poteší chuťové poháriky...
moli
Hmmm, tá novinka s tým orechovým plátom sa veru aj mne zapáčila, to musím vyskúšať! :o)))
opohana
Zatím jsem nezkoušela, medových řezů mám několik receptů podobných i s ořechy- jen nejsou dělané jako nádivka a poloviny ořechů hustě pokládané do plátu. Je to též výborné, váš vyzkouším, už se těším.
huta
som piekla , je výborný , odporúčam
tetuska
ďakujem, ja som fakt lepšie medové rezy ešte nejedla...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia