Morčacie rezne v páperí fotorecept

marianne - fotkamarianne, 21. augusta 2012
Morčacie rezne v páperí (fotorecept)
Foto: marianne

Také meno dostali.... sú mäkučké a nadýchané...Môžeme pripraviť aj z kuracích prs.Príprava nenáročná,vhodná aj pre začínajúce gazdinky.

5
porcií
10 minút
príprava
20-25 z kazdej stran minút
na 180-200 °C

Suroviny

600 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia nakrájame na rezne podľa potreby.Trošku naklepneme,osolíme,okorenime čierným korením aj oregánom,pokvapkáme olejom.

    Morčacie rezne v páperí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uložíme na 3-4 hod do chladničky.

    Morčacie rezne v páperí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalíme v múke,snehu,strúhanke.

    Morčacie rezne v páperí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A vypražíme v horúcom oleji do zlatova.(Ja som zvolila druhu variantu, piekla na pečiacom pap. v rúre.)

    Morčacie rezne v páperí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 20 min obrátim rezníky a dopečiem.

    Morčacie rezne v páperí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a dozdobíme petržlenovou vňaťkou a pred podávaním dám trošku masla na ne...

    Morčacie rezne v páperí (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tatranka
Takéto rezníky robievam z kuracích pŕs.Ten snech tam urobí svoje a naozaj sú ako v perinke.
marianne69
@paeva nie,vobec:-)praveze ten sneh ich robi take lahucke...len teraz neviem na co tie zltka vyuzijem:-DDD
neposed
teda si ich nevyprazala, ale piekla? A v recepte si uviedla obe varianty? Dobre tomu rozumiem? Vdaka za vysvetlenie. Morcacinu mam rada a prsia si hoveju v mraznicke.
marianne69
@neposed v originalnom recepte bolo napisane vyprazat v horucom oleji do zlatova.Tak mozes urobit takto.Ale ja zo zdravotnych dovodov nevyprazam nic,je mi tazko,robim druhu variantu a tu som odfotila,piekla som ich v rure na peciacom papiery,pekne sa nafukli.Na upecene len polozim platok masla.Su vyborne,muz vcera trvdil,ze lepsie ako vyprazane v oleji,zbuchol dva,ani okom nemihol.....
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@marianne69
nemala som ešte odvahu rezne piecť na papieri. Napíš prosím Ťa na akej teplote a ako dlho z každej strany.
marianne69
@esi :-DDD neboj sa toho:-) daj si na plech peciaci papier,jemne ho maslovackou potri olejom,poloz kuracie alebo morcacie rezniky a daj do vyhriatej rury na 180 stupnov 20-25 minut,uvidis aku farbu budu chytat,(kazda rura inak pecie a kazda si tu svoju pozname,mne stacilo 180 stupnov).Vyber z rury,rezniky otoc na druhu stranu a dopec. Stacilo na dopecenie 20 minut.Ani nie,uvidis aku budu mat farbu.Alebo trosku z neho odrez a ochutnaj,ci uz je podla tvojich predstav hotovy.Potom poukladaj do hrnca s tym,ze na kazdy polozis tenky platok skutocneho kravskeho masla.Su vyborne.:-) A ak by si sa obavala,ze to nebude ono,tak normalne vyprazaj na panvici ako si zvyknuta....
dida99
tak toto je výborný nápad - piecť v rúre, zajtra vyskúšam
už som vážne rozmýšľala o fritéze , ktorá vystačí s 1 lyžicou oleja ale toto je lacnejšie :-)
slawi
V rure robim fasirky a su super.O reznoch som este nepocula.
Vyskusam a aj s tym bielkom.Dakujem za inspiraciu.
evanaaa
Raz som čítala, že ak vyprážate rezne alebo niečo v trojobale a nechceta, aby sa pri tom napili moc oleja, tak ich na konci obalte vo vyšľahaných bielkoch, ale vtedy sa obalujú asi systémom . hladká múka, mlieko so žĺtkami vymiešané, strúhanka a nakoniec tie bielka, ale nie sneh! Tak, aby boli bielka prešľahané metličkou či vidličkou, ale ešte tekuté. V nedeľu robím bravčové rezne tak vyskúšam.
afataga
mnam niekedy vyskusam, oregano a cesnak veru mozeme doma vsetci
aylinka
Ak máte obavy pri vysmážaných rezňoch, že sa napijú veľa oleja, tak hneˇako vyberiete zezeň z oleja ponorte ho do vriacej vody, táto stiahne všetoko prebytočný olej. Nemusíte sa báť, že sa premočia pretože len ich ponoríme a hneď vyberieme na servítku, potom na vode uvidíte koľko oleja voda stiahla. Mám to overené.
aylinka
nápad s papirom na pečenie a urobiť ich v rúre je tiež dobrý nápad, ukladám si tento recept a zajtra to vyskúšam.
babinka
tak nabuduce to vyskusam, lebo v tej horucave ani pri peci, ani v rure... uz sa na to tesim a moj cholesterol tiez :)))
stacy77777
recept ma zaujal,páči sa mi,už viem,čo v nedeľu na obed... ešte som takto v rúre nepiekla a vítam tento spôsob,tiež smažené nemusíme




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia