Krkovička s kremžskou horčicou a šampiňónmi fotorecept
Výborný obed či večera z pekáča.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 6 plátkov |
|
| podľa potreby |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 2 ČL (na potretie mäsa) |
|
| 250 g čerstvé |
|
| 2 ks stredná |
|
| 3-4 strúčiky |
|
| 1,5 dl (alebo teplá voda) |
|
|
|
Postup
-
1
Plátky mäsa osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme sladkou červenou paprikou, potrieme horčicou. Cibuľu, cesnak, šampiňóny očistíme, pokrájame na mesiačiky
-
2
Každý plátok mäsa krátko osmažíme z oboch strán na oleji a preložíme do zapekacej misy. Do výpeku dáme cibuľu, cesnak orestujeme do sklovita a zasypeme trochu červenou paprikou. Pridáme šampiňóny, 2 ČL horčice orestujeme 1-2 minúty, podlejeme vývarom alebo teplou vodou a necháme prejsť varom. Zmes uložíme na mäso, ktoré zakryjeme alobalom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 45-50 minút.
-
3
Asi 10-15 minút pred dokončením alobal stiahneme a necháme v rúre, aby mäso dostalo farbu. Podávame s ryžou, zemiakmi, tarhoňou... Dobrú chuť









Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči, komentár potešil.
Len vyskúšaj oplatí sa ďakujem za čas prečítať recept a napísať komentár, pozdravujem.