Foto: diabambulka
Výborná príloha a dá s a pripraviť s viacerymi obmenami...
Postup
-
1
Očistenú a nakrájanú cibuľu si opražíme na troške oleja. Pridáme ju k zemiakovej kaši, podľa potreby dosolíme, zahustíme hrubou múkou a pridáme 1žĺtok. Dobre premiešame a vytvarujeme krokety podľa vlastného vkusu, či už to budú guľky, šúľky, placky, to záleží na Vás. Vytvarované krokety obalíme v rozšľahanom vajíčku ( 1-nom plus 1- bielok čo nám zostal ), následne obalíme v strúhanke a vysmážame.
- 2
Krokety môžeme dochutiť aj nasekanou pažítkou, alebo na drobno nakrájanými cíbikmi, alebo orestovaným pórom. Výborné sú však ak pridáte do cesta aj bryndzu...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu