Zemiakové krokety

diabambulka - fotkadiabambulka, 13. januára 2012

Výborná príloha a dá s a pripraviť s viacerymi obmenami...

Suroviny

Základný recept :
560 g
2 ks surové
 štipka
1 PL
1-2 ks
 na vysmážanie
  na obalenie




Postup

  1. 1

    Očistenú a nakrájanú cibuľu si opražíme na troške oleja. Pridáme ju k zemiakovej kaši, podľa potreby dosolíme, zahustíme hrubou múkou a pridáme 1žĺtok. Dobre premiešame a vytvarujeme krokety podľa vlastného vkusu, či už to budú guľky, šúľky, placky, to záleží na Vás. Vytvarované krokety obalíme v rozšľahanom vajíčku ( 1-nom plus 1- bielok čo nám zostal ), následne obalíme v strúhanke a vysmážame.

  2. 2

    Krokety môžeme dochutiť aj nasekanou pažítkou, alebo na drobno nakrájanými cíbikmi, alebo orestovaným pórom. Výborné sú však ak pridáte do cesta aj bryndzu...

Diskusia k receptu

fialka49
Ak sa kroketka vyformuje do tvaru mrkvy (jeden koniec hrubší a druhý do špicata), obalená sa vypraží a pri servírovaní sa do hrubšieho konca pichne byľka petržlenovej vňaťky, pekne to ozdobí papaníčko.
sylvinka
toto je výborné papanie,a vidíš,s tou bryndzou som to nevedela.Ukladám a nabudúce vykúšam takto
3sandra3
parádne krokety,, ukladám a skúsim aj s tou bryndzou...
sneica
krokety su skvele...aj mna zaujala brindza a urcite urobim polovicu hmoty brindzovu....dakujeeem :)
elekra
Len sa do nich zahryznúť.... Páči sa mi Tvoj recept.
diabambulka
ďakujem všetkým, verím, že keď Vám zostane zamiaková kaša budete mať pre ňu využitie s rôznymi obmenami :-)
darinka16
Určite chutia výborne, chcela by som ale vediet, keby som si ich chcela pripravit dopredu a dat do mrazničky ako by som mala postupovat.Dat ich do mrazničky už vypražené, alebo surové???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia