Grilovaná roštenka (Entrecote)

frezia - fotkafrezia, 17. júna 2013
Grilovaná roštenka (Entrecote)
Foto: frezia

Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by ste mali určite venovať pozornosť kvalite použitého mäsa. Co Zobraziť celý popisGrilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by ste mali určite venovať pozornosť kvalite použitého mäsa. Co asi urobit s nádherným kúskom roštenky? Prosim,vyskusajte!

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (350 g)




Postup

  1. 1

    Mäso pokvapkame olivovym olejom,okorenime,pridame cerstve bylinky a nechame marinovat. Nie je ziadny urceny cas,jednoducho si medzitym pripravyme prilohu.

    Grilovaná roštenka (Entrecote) - obrázok 1
  2. 2

    Rozpalime grilovaciu panvicu,(musi byt poriadne horuca,aby sa nam mäso uzatvorilo a nevytiekla stava) a hodime na nu mäso. Na panvicu nepouzivame ziaden olej! Mäso bolo pokvapkane olejom,to staci. Grilujeme z kazdej strany asi 4-5 minut. Mäso bolo asi 3 cm hrube,robili sme ho medium.

    Grilovaná roštenka (Entrecote) - obrázok 2
  3. 3

    Ako priloha sa hodi miesany salat.

    Grilovaná roštenka (Entrecote) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanieri ozdobime mäso este cerstvymi bylinkami a citronom.

    Grilovaná roštenka (Entrecote) - obrázok 4

Diskusia k receptu

gabriele
krasne vyfotene...vyborne popisane...toto masko je na grilovanie vynikajuce... ja tiez davam do marinady bylinky...najradsej mam rozmarin a oregano...ale niekedy aj skombinujem po listku z viacerych byliniek... po ugrilovani nechavam masko par minut oddychnut pod alobalom...davas tu same vychytene recepty :)
angast
Keď len pozrieť , posielam ti srnčie medailonky s grilovanou zeleninou.
Je to však od nedele . Nevadí ???


lusinkab
:-) taketo je najlepsie,jednoduche a chutne :-) nadherne pestre fotku
mesiar50
@frezia
Gustiózne jedlo...velmi pekne naservírované.
@angast
Žiadne pozeranie..friško pošli kúsok..vyzerá to byť velmi
Ok.
angast
@frezia , prepáč , veď som ti to zabudol pochváliť. Máš perfektné
recepty, fotky i design.
gabriele
krasne vyfotene...vyborne popisane...toto masko je na grilovanie vynikajuce... ja tiez davam do marinady bylinky...najradsej mam rozmarin a oregano...ale niekedy aj skombinujem po listku z viacerych byliniek... po ugrilovani nechavam masko par minut oddychnut pod alobalom...davas tu same vychytene recepty :)
angast
Keď len pozrieť , posielam ti srnčie medailonky s grilovanou zeleninou.
Je to však od nedele . Nevadí ???


lusinkab
:-) taketo je najlepsie,jednoduche a chutne :-) nadherne pestre fotku
mesiar50
@frezia
Gustiózne jedlo...velmi pekne naservírované.
@angast
Žiadne pozeranie..friško pošli kúsok..vyzerá to byť velmi
Ok.
angast
@frezia , prepáč , veď som ti to zabudol pochváliť. Máš perfektné
recepty, fotky i design.