Foto: brituska
Pridávam sem môj prvý recept tohto koláča, lebo sa mi pekne vydaril a sestra mi ho odfotila.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1 ks |
|
125 g |
|
4 lyžice |
|
1 ks |
|
|
|
1 ks |
|
Náplň: | |
500 g |
|
500 ml |
|
125 g |
|
4 lyžice |
|
2 ks |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Múku a prášok do pečiva dáme na dosku. Pridáme heru, cukor a vanilkový cukor, soľ, vajce a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme 30 min.v chlade odpočívať. Menší plech, alebo koláčovú formu vystelieme papierom na pečenie. Z polovice cesta vyvaľkáme plát a dáme na dno formy, alebo plechu. Trocha popicháme vidličkou a predpečieme asi 10 min. v rozohriatej trúbe na 180 stupňov.
- 2
Náplň: Do mlieka nasypeme detskú krupicu a cukor. Pomaly za stáleho miešania uvaríme krupicovú kašu, kroeú varíme asi 3 minuty. Necháme ju troška vychladiť, pridáme žĺtky, citrónovú kôru a vyšľahaný sneh. Premiešame a do tejto kaše prisypeme čučoriedky bez šťavy. Jemne premiešame a túto hmotu rozotrieme na predpečené cesto. Zo zvyšného cesta našúľame pásiky a spravíme na koláč mriežku.
- 3
Pri "jarnom" upratovaní som našla v mrazničke čučoriedky a tak ma napadlo spraviť niečo sladké. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Sovka v Trnave nechodia na jeseň predávať na trhovisko čučoriedky.Ja som nazberala tam.Do Piešťan chodia zo severu každý rok.
Mám v mrazáku aj čučoriedky,ale aj aríbezle,určite vyskúšam . krupicová kaša je moje , nie hustá ani riedka , dobre sladká,zbohom štíhla líniia.