Foto: pusta
Máme radi rôzne kapustové šaláty, tento som pripravila ako obvykle, len so ho pre zmenu obohatila nakladanou kápiou v oleji a ochutila miesto octu Zobraziť celý popisMáme radi rôzne kapustové šaláty, tento som pripravila ako obvykle, len so ho pre zmenu obohatila nakladanou kápiou v oleji a ochutila miesto octu citrónovou šťavou.
porcie
príprava
Suroviny
600 g biela |
|
2 ks stredne veľká |
|
100 g v oleji pokrájaná |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravila som bielu hlávkovú kapustu,...
-
2
...odstránila som nepekné vrchné listy, rozkrojila som kapustu na štvrťky, odstránila som z nich tuhý koštiaľ,...
-
3
...každú štvrťku som pokrájala na pásy,...
-
4
...tie na tenké prúžky,...
-
5
...dala som pokrájanú kapustu do misy, osolila som ju, pridala som rascu, premiešala a nechala chvíľu odstáť, aby pustila šťavu a skrehla,...
-
6
...zatiaľ som očistila cibuľu, pokrájala som ju na tenké mesiačiky,...
-
7
...pridala som ich ku kapuste a znovu premiešala,...
-
8
...prichystala som citrónovú šťavu,...
-
9
...ku kapuste som primiešala červenú kápiu naloženú v oleji, pridala som aj olej, ochutila citrónovou šťavou a cukrom, diabetici a redukčné diéty nesladia vôbec, ev. môžu použiť vhodné umelé sladidlo, a výborný šalát bol hotový, nechala som ho ešte odpočinúť v chladničke, aby sa prepojili všetky chute a podávala som ho k pečenému bôčiku, je vhodný k akémukoľvek pečenému mäsu, či k rôznym cestovinám, ku klobáse, jaterniciam alebo aj sám o sebe, je jednoduchý a pomerne rýchlo hotový, má vynikajúcu chuť
teraz som použila citrón miesto octu, a ten by som do šalátu nezahrievala, deko som nezvykla dávať nikdy, do tohoto šalátu zase nedávam ku kápii mrkvu, mrkvu dávam do takého kapustového šalátu, ako ty robievaš.
inak tento šalát sa nám minul veľmi rýchlo, ešte včera.
na väčšie množstvo šalátu, aby vydržal až týždeň, je to veľmi dobrý tip, to robievam podobne ako ty s dekom, ak pripravujem domácu čalamádu na rýchly konzum.
poteší ma, ak vyskúšaš :-)
nebudeš ľutovať, to mi ver!
to ja dakujem za peknú pochvalu.
sparenie cibule tvojim spôsobom vyskúšam, veľmi užitočná rada :-)
veľmi sa mi páči tvoja verzia šalátu, je na programe najbližšie :-)
dakujem ti za krásnu pochvalu a 5*
som veľmi rada, že si doplnil o cenné informácie, zíde sa aj mužom oveľa mladších ročníkov, už to nie je len problém zrelých mužov.
dakujem za tvoj veľmi hodnotný komentár.
áno tá farba je výrazne do zelena, skôr taká kaki vojenská farba.
teraz som pozerala na nete - tá cena sa pohybuje okolo 10€/200 ml.
teda beriem aj tvoj nápad a aj od @tassiedevil , tá kapusta - zelíčko bude ešte chutnejšie :-)))
inak je to výborný šalát, len vyskúšaj a uvidíš, aký je chutný, potešíš ma.
dakujem ti za uloženie môjho receptu do kk, za pochvalu a za 5*, vážim si to veľmi od teba.
verím, že skrehne.
aj ja tebe prajem krásny a pohodový slnečný deň, nech ťa rozžiari :-)))
dakujem za pochvalu.
tiež pojedám surovú kapustu, je veľmi dobrá a zdravá.
dakujem za pochvalu, za uloženie do kk a 5*