Foto: patroveckypitrs
Zohnal som v obchode krásnu hlávku mladého kelu. Mal som doma pripravené kuracie prsia, že si uvarím nejakú činu. Nuž človek mieni život mení. Zobraziť celý popisZohnal som v obchode krásnu hlávku mladého kelu. Mal som doma pripravené kuracie prsia, že si uvarím nejakú činu. Nuž človek mieni život mení. Tak som spojil kel a kuracie prsia.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kel som očistil a nakrájal asi na 2cm kocky.
-
2
Tak isto som kuracie prsia očistil a nakrájal na dvoj cm kocky. Papriky som pripravil tiež v tej veľkosti ako prsia.
-
3
Do hrnca som dal rozpustiť bravčovú masť na ňu som nasypal nakrájanú cibuľu tu som dusil do sklovitá. Potom som odstavil hrniec zo sporáka pridal nasekaný cesnak a rascu trochu som premiešal nech to v masti rozvonia. Na to som dal nakrájaný kel a papriku podlial asi pol deci vody premiešal a späť na sporák nechal som to dusiť a často miešal nech mi rasca a cesnak neprihoria. Keď sa voda vyparila znovu som podlial asi 1dcl vody premiešal a nechal pomaly dusiť potom už kel s paprikou si pustili vodu. Už som vodu nedával len občas miešal.
-
4
Kel aj paprika boli už skoro hotové asi po 45 minútach tak som teraz pridal mäso premiešal, osolil, okorenil a ďalej dusil za občasného miešania.
-
5
Pripravil som si mrazenú činskú zmes tak polovinu zo sáčku .
-
6
Po 15 minútach dusenia mäsa som do hrnca pridal mrazenú zeleninu a dusil ešte asi 10 minút.
-
7
Ochutnal som dosť slané netreba nič. Hotovo. Pes natlačený na sitových dverách a ťahal vôňu do seba aj on si prosil. Vôňa je parádna. Môžeme servírovať na tanier som si z ryže spravil hniezdo a na to som dal prsia v keli. Na tento teplý deň dobre ľahké jedlo. Tak ak Vám zachutilo prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu