Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 26. augusta 2016

Tento recept mám od dobrého známeho, baču Ondreja. Žiaľ už nie je medzi nami, tak tento recept venujem jeho pamiatke. Bolo to jeho obľúbené Zobraziť celý popisTento recept mám od dobrého známeho, baču Ondreja. Žiaľ už nie je medzi nami, tak tento recept venujem jeho pamiatke. Bolo to jeho obľúbené jedlo, tak nech sa dostane aj iným do podvedomia a na tanier. Ja si ho konečne potom už uložím a nie len na papieri. Tak som ho mal doteraz.

4-6
porcie
20 minút
príprava
80 minút
na 180 a gril 200 °C

Suroviny

2 ks
300 g
300 g
850 g
20 ks (alebo marhule)
8 strúčiky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Všetky mám z Lidla. Ta bacon slanina je taká dlha. Môže byť aj iná prerastená slanina. A namiesto sušených sliviek, môžu byť aj sušené marhule. Zaleží na Vás čo mate radšej. Oštiepok treba údený. Táto kapusta je jemná nám vyhovuje.

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Máme cele prsia. Do každej polky so urobil ostrým nožom kapsu. A do každej kapsy som dal po päť sliviek.

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej do každej kapsy som natlačil po dva plátky oštiepku. Tlačíme opatrne nech sa nám mäso neroztrhne. Nech zostane cele .

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz som kapsy uzavrel kyslou kapustou. To aby mi slivky a oštiepok nevytiekli.

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej som na prsiach prstom nadvihol opatrne kožu, pod ktorú som vsunul plátok oštiepku a plátok slaniny. Nad každú polku po jednom kuse.

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kožu som dal dal do pôvodnej polohy a uzavrel ihlicou z oboch strán.

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tak isto aj na druhom konci prs som uzavrel ihlicami z oboch strán.

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prsia som celé opiekol na horúcom oleji, aby sa mäso uzavrelo. Do pekáča som dal na dno kapustu, asi dve tretiny a na ňu uložil opečené prsia. Zvyšnú kapustu som vyplnil medzery medzi mäsom a pekáčom. Na vrch prs som dal cesnak krájaný na plátky a posýpal trochou drvenou rascou. Solil som opatrné. Sýr, slanina a kapusta sú slané. Pekáč prikryl druhou polovicou a dal do rúry piecť, na hodinu pri 180°C. Opakujem znovu rúru si treba nastaviť podla typu. Tak aby mäso bolo mäkké a prepieklo sa aj vnútro prs.

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po hodine som mäso vytiahol z rúry. Bolo dobré mäkké. Tak som po šírke prs dal na vrch plátky oštiepku. Na oštiepok som dal ešte slaninu, tak aby sýr bol ňou zákryty. Pekáč som nechal otvorený a dal do rúry grilovať na 200 °C na 20 minút. Už si to treba pozerať.

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď to má už peknú farbu vytiahneme mäso z rúry a necháme trochu vychladnúť.

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Mäso krájame po dĺžke prs. Pridáme k nemu kapustu a nejaké feferóny dobrý chlieb, alebo pečivo a môžeme obedovať. Môžu k tomu isť aj zemiaky rôzne upravené.

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tu je ešte zaber v reze. Slivky so syrom sú pekne zliate spolu aj s kapustou. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Plnené kuracie prsia s kožou a kosťou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

jerica
Krásna práca,ešte krajší výsledok, a s tou kapustou určite vyskúšam, bez oštiepka, mám radšej mozarellu. Možno " na vrch nič , mám radšej opečenú kožu :-) dík za super inšpiráciu :-)
haji
Bača Ondrej bol fajnšmekr! Fajnová kombinace, postup vymakaný do detailu, tvůj recept se mi moc líbí. Přikláním se k @Jerica - opečená koža je pro mě magnet č. 1. Díky za receptík!
terinka55
Nóóó, jedlo to je fajnové, dobre si uvaril. Tvoj priateľ, bača Ondrej, by Ťa pochválil.
Ja tiež :-)
dormella2
Až som dostala veľký hlad. Teraz musím žuť suchý rožok. Už aby som bola doma. Je to nádhera už na pohľad a chuť isto úžasná.
sracz
Pamiatku baču Ondreja budeme držať a svätiť aj my. Predpokladám sviatok spriaznených duší a chuťových kanálikov priateľov klubu fajnšmekrov a gurmánov. ĎakujemE Ti kamarát @patroveckypitrs nie iba za rcp, ale aj za to, že nie si "Pišta egojišta"! Krásne dni, pevné zdravie a vždy vrtkú "varešku"! -:)))
mariamka
Som ani nemyslela, kolko veci sa do toho prsa zmesti :)) Baca Ondrik bol ale riadny maskrtnik ;) pekne, ze zachovavas jeho chute a tradicie, pekac vyzera fakt lakavo!
klukodvody
No to je nádhera. Chodím se na to koukat a těšit se. Hlavně ta prsa i syrová jsou prostě jedna báseň. Ty určitě nejsou z nějakého hypermarketu. Mám uložené a jak seženu pěkné kuře tak budou. Díky za recept a zdravíme.
bystro
Pozerám na to a nie a nie skončiť. Pri tomto uvažujem pečenie a pečenie je rozdiel. Prezraď čo si na to mäso celú dobu usmieval, alebo si mu spieval, že je to také krásne upečené. Riadne si si uctil pamiatku baču Ondreja. Recept ukladám a 5*. Ozaj a neostalo ešte, že by som cez kopec dobehol?
torticka
Baca Ondrej mal asi dobre chute. Nech mu je zem lahka. Toto si ulozim.
patroveckypitrs
Ďakujem Vám ešte za ďalšie komentáre. A na zlepšenie chute k obedu pridám obrázok dnešného obedu. Bravčové koleno na pive s pórom.


1x haji
kukulienka71
Ty samé dobroty vypekáš, chlap sa v tebe nezaprie:-) mäso plnené sušenými slivkami a kapustou som robila (bravč. stehno), je to vynikajúca kombinácia chutí.
jozka2
3x mnam.tak toto by som si dala ak prilozis kusok aj z toho kolena nepohnevam sa.Ty si ale fajnsmejker na slovo vzaty.
patroveckypitrs
A samozrejme ďakujem aj ostatným za pekné komentáre. Blbne mi počítač, tak som to nedopísal na jeden krát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia