Obaľované rybie filé v cesnakovo-jogurtovej marináde fotorecept
Foto: pusta
Rozmýšľala som o chutnej a rýchlej večeri na pôstny piatkový deň, rozhodla som sa pre rybie filé, ktoré som krátko marinovala v jogurte s Zobraziť celý popisRozmýšľala som o chutnej a rýchlej večeri na pôstny piatkový deň, rozhodla som sa pre rybie filé, ktoré som krátko marinovala v jogurte s cesnakom. Marinovanú rybku som obalila v strúhanke, v pekáčiku som ju poliala olejom, obložila rascovými zemiakmi a upiekla. Výsledkom bola veľmi chutná a jemná rybka, obalená v strúhanke a upečená, preto sa rada podelím o tento jednoduchý a rýchly recept.
porcie
príprava
na 180/ventilátor °C
Postup
-
1
Rybie filé som po čiastočnom rozmrazení osolila z oboch strán.
-
2
Nožom som rozotrela strúčik cesnaku.
-
3
Zmiešala som biely prírodný jogurt s rozotretým cesnakom
-
4
Osolené rybie filé som marinovala v jogurte s cesnakom asi 10 minút. Ak sa rybka marinuje v jogurte, stratí sa typický nepríjemný pach ryby, dostane veľmi jemnú delikátnu chuť a nie je nutné použiť citrón.
-
5
Pripravila som si strúhanku, v ktorej som obalila marinované rybie filé, pričom som strúhanku na rybu rukami dobre popritláčala, aby neopadala.
-
6
Obalené rybie filé som vložila do pekáčika.
-
7
Obložila som ho zemiakmi.
-
8
Všetko som poliala olejom.
-
9
Zemiaky som osolila a posypala celou rascou.
-
10
Pripravený pekáčik som vložila do studenej trúby, teplotu som nastavila na 180 stupňov Celsia - ventilátor a upiekla som do ružova - asi 30 minút.
-
11
Upečenú rybku som podávala s rascovými zemiačikmi a so zvyškom cesnakovo - jogurtovej marinády.
kuracie rezne takto máčam v jogurte+cesnak-možno aj viac dní v chladničke-vnučka má rada vysmážané-ja na plechu...tak ti verím-že to bolo chutné...urobím-možno aj koncom tohoto týždňa podľa teba...:-))
www.varenie.sk/recept/uzasne-jogurtove-rezne/...