Mňamková pohánková kaša fotorecept
Foto: kvakac
Je to čosi ako dezert, keď sa ešte takéto zákusky nerobili ako dnes. A prišla chuť na sladké, tak čo mali staré mamy robiť? Zobraziť celý popisJe to čosi ako dezert, keď sa ešte takéto zákusky nerobili ako dnes. A prišla chuť na sladké, tak čo mali staré mamy robiť? Uvarili (upiekli) z toho, čo bolo doma.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené slivky, 5 cl rumu a 1 lyžicu medu dáme do misky a zalejeme vriacou vodou 200 ml z uvedeného množstva. Zamiešame, nech sa med rozpustí. Necháme 15 minút pôsobiť.
-
2
Pohánku si umyjeme a v sitku necháme odtiecť od vody.
-
3
Do hrnca dáme pripravené slivky aj s nálevom.
-
4
Pridáme pohánku a dolejeme 600 ml z uvedeného množstva vody. Rozvaríme a do vriacej vody vody dáme druhu lyžicu medu a zvyšok rumu. Pridáme škoricu a varíme asi 15 - 20 minút, až nám ostane pohánka mäkká a začne to hustnúť. Ak by to začalo moc rýchlo hustnúť, tak použijeme zvyšok pripravenej vody.
-
5
Počas hustnutia kaše šupneme do nej maslo. Miešame, až nám všetka voda zmizne. Má to byť husté, ale nie zas ako betón. Odstavíme zo sporáku.
-
6
Nalejeme do misiek a posýpame makom zmiešaným s cukrom. Zdravé jedlo mame hotové. Kto nemôže s makom, dá si s tvarohom zmiešaným s cukrom.
diky
Vďaka za koment. Môže tam isť aj medovina, ale rum je voňavejší a ma viac voltov.