Tento výborný recept som našla pred niekoľkými rokmi v Živote a robím ho pri každej oslave alebo nejakej významnej návšteve. Každému veľmi chutí.

Suroviny

1 kg
2 lyžice
1 lyžica
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
100 g
250 g
2 ks
2 ks
1 hrsť
1 lyžica
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na rezance a osolíme ho. V miske zmiešame maizenu, mleté čierne korenie, sladkú a štipľavú papriku, kari korenie, podľa chuti worčester, premiešame s mäsom.

  2. 2

    Na oleji opražíme do sklovita slaninu, pokrájanú na kocky. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, a papriku pokrájanú na kocky. Pridáme pokrájané huby.

  3. 3

    Postupne pridávame mäso a za stáleho miešania a obracania ho opražíme. Potom podlejeme vodou. Pod pokrývkou dusíme do mäkka. Často miešame. Pred ukončením dusenia pridáme kečup, necháme prevrieť a podávame. Najlepšie chutí s ryžou, alebo opekanými zemiakmi

Diskusia k receptu

hanina
Áno je to dobré - už dávno som nevarila. Vďaka za pripomenutie.
reiko
Používam hovädzie mäso - tiež chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia