Tento výborný recept som našla pred niekoľkými rokmi v Živote a robím ho pri každej oslave alebo nejakej významnej návšteve. Každému veľmi chutí.
Suroviny
1 kg |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
|
|
100 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 hrsť |
|
1 lyžica |
|
2 lyžice |
|
|
Postup
-
1
Mäso pokrájame na rezance a osolíme ho. V miske zmiešame maizenu, mleté čierne korenie, sladkú a štipľavú papriku, kari korenie, podľa chuti worčester, premiešame s mäsom.
- 2
Na oleji opražíme do sklovita slaninu, pokrájanú na kocky. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, a papriku pokrájanú na kocky. Pridáme pokrájané huby.
- 3
Postupne pridávame mäso a za stáleho miešania a obracania ho opražíme. Potom podlejeme vodou. Pod pokrývkou dusíme do mäkka. Často miešame. Pred ukončením dusenia pridáme kečup, necháme prevrieť a podávame. Najlepšie chutí s ryžou, alebo opekanými zemiakmi
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu