Perkelt zo šampiňónov
Perkelt zo šampiňonov je jednodúchý, chútný a rýchly pokrm, ktorý som pripravila dnes na obed....
Údené s kyslou kapustou
Podarilo sa nám na Veľkú noc uvariť viac šunky, ako sa zjedlo, tak sme šupli...
Medovo-pikantné kuracie štvrte
Tieto kuracie štvrte sú najlepšie údené. No keď nie sú uspokojím sa aj neúdenými. Je...
Bryndzovo– slaninové pirôžteky
Plát lístkového cesta rozkrájame na štvorčeky asi 7 x 7 cm a naplníme ich zmesou bryndze, ...
Klužská kapusta - smetisko
Ja som pomenovala tento recept ako smetisko, pretože mi z vidličky viseli strapce kapusty. Mám...
Cvikla trochu inak
... alebo niečo pre tých, čo šunku veľmi nemusia. Je to niečo ako cviklové carpaccio...
Francúzske kura pečené na masle s citrónom, cesnakom a tymianom
Kúpila som francúzke kura, pekné, bacuľaté, kŕmené kukuricou, teda neide o francúzsky recept,...
Krkovička s pažítkovou omáčkou a novými zemiakmi
Pridávam další recept z mojej zbierky pohodlného a rýchleho nedeľného varenia.
Hovädzie kocky na cesnaku a rasci
Už som robila bravčové kocky na rasci a chutilo nám. Teraz som skúsila hovädzí móčing /nožinu,...
Jablkovo-makové pité
Máme v záhrade letnú jabloň. Rodí zeleno-biele jablká, ktoré treba rýchlo spracovať. Strúham ich...
Panenka na hubách s jablkami
Na panvici si roztopíme maslo a orestujeme si na ňom cibuľu, šampiňóny a jablká. Zalejeme...
Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami
Mäso so zeleninou je vždy dobrá chuťová kombinácia, pridala som voňavé suchohríby, koreniny, na...
Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami
Mali sme chuť na niečo fajnové, rozhodla som sa pre bravčové ražniči. Nemali sme...
Celkom obyčajné prekladané zemiakové pagáče
V tejto horúčave sa asi nikomu nechce veľmi variť , siahla som po veľmi starom a...
Tresčia pečeň po toskánsky
V denníku AHA je každý čtvrtek příloha, ve které vychází velký atlas ryb. V jeho...
Piškót, ktorý vždy vyjde
Aj ked su tu vacšinou skuseni kuchari, rozhodla som sa uverejnit "PISKOT" ktory zarucene vždy vyjde...
Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...
Jemný karfiolový nákyp so šampiňónmi a so syrom /fotorecept/
Tento karfiolový nákyp pripravujem so šampiňonmi, strúhaným syrom a kyslou smotanou. Je to ľahká večera,...
Rýchle karamelové kocky - nepečené
Jednu vrstvu keksov poukladame do formy(ja som mala formu 22x30 cm). Všetko na plnku 5 minut...
Šišky bez vysmážania
Z mlieka, cukru a droždia spravíme kvások. Odložíme rum a maslo, ktoré budeme potrebovať...
Pikantná pfeffer omáčka
Do výpeku z mäsa pridáme olej a orestujeme korenie. Do výpeku pridáme brandy, smotanu a...
Šalát z jablka, zeleru, syra a orechov na môj spôsob
Máme radi kombinované šaláty zo zeleniny s ovocím, robím ho najčastejšie na sviatky, ale aj...
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch
@jerica Potrebovala som mať rýchlo a chutne spravený obed pre nás dvoch , prsia volali...
Divinový guláš na červenom víne s lesnými plodmi
Do rozpáleného oleje dáme nadrobno pokrájanú cibuľku, na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler...
Peťúšikov zákusok z 18 vajec
Toto je obľúbený zákusok môj syna, takže ho musím niekedy piecť aj cez týždeň. Priznám...
Boršč po rusnácky
Tento boršč som odkukala od bratancovej krásnej ženy, Rusínky. Ujal sa nielen v našej rodine,...
Bravčové kocky v jemnej zeleninovej omáčke /fotorecept/
Bravčové pliecko je základom pre mnoho chutných jedál. Pokrájané na kocky ho používam na prípravu rizota,...
Morčacie stehná na cibuli a cesnaku
Na rozpálenom oleji opečte morčacie stehná dozlata z oboch strán. Opečené mäso odložte a vo výpeku...
Soté niva s kuracím mäsom
Výborný zdravý obed pre milovníkov Nivy. Vhodné pre nedelnajšie obedy.