Pečený bôčik trochu inak fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 20. mája 2015
Pečený bôčik trochu inak (fotorecept)
Foto: mesiar50
180 minút
na 160 °C

Suroviny

Hlavná surovina:
2000 g
Suroviny na knedľu:
500 g
1 ks
325 ml
1 ČL
1 ČL
60 g
Suroviny na dusenú kapustu:
1 ks
 na podliatie kapusty
 na dochutenie kapusty
 (masť bravčová) pod nasekanú cibuľu
1 ks posekaná na kocky väčšia




Postup

  1. 1

    Ahojte. Začneme prosím pekne s tým,že si prebrúsime nôž

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď si chcete pripraviť,takto upravený bôčik musíte si zhotoviť pomôcku takú akú som použil aj ja.Je to vlastne odseknutá ceruzka na ktorej je uviazaná silná šnúru z nylonu.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každú jednu kosť na bôčiku si narežeme ostrým nožom z jednej aj z druhej strany.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi takto nejak by to malo byť narezané.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uzol špagáta zakvačíme na koniec kosti a trhneme k sebe.Keď treba aj viackrát.Keby sa vám nedarilo tak si ešte mäso pri kosti trochu narežte a špagát dajte do roviny a trhnite s ním.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vytrhnutú kosť musíme zrezať ešte nožom.Robíme to prosím so špicou noža.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Za pár minút je bôčik bez kostí.Takto sa postupuje aj pri výrobe veľmi známej slaninky ,,Bacon".Tam sa kosti musia odstrániť ešte aj na karé s kosťou.Samozrejme vo veľkých firmách sa tie kosti,,nastrelujú" mechanikou nato určenou.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto pripravený bočik posolíme,posypeme rascou a okorenime.Až neskôr dám naň prelisovaný cesnak. Bravčový bok vložíme do zapekacej misky,ktorú sme predošle už natrely buď bravčovou masťou,alebo slnečnicovým olejom.Pečieme ho pomalým pečením 180 minút pri teplote 160 C.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po 2 a 1/2 hodiny pečenia som do brázd na mäse votrel prelisovaný cesnak.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Mäso som otočil kožou hore.Natrel som ho cesnakom a ďalej som ho piekol pri 160 C / 20 minút.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ako nám naskočí 170 minúta pečenia zvýšime teplotu v rúre na 230 C,aby sa nám koža na bôčiku pekne sfarbila do ružovo-červena.Musíme dávať,ale pozor aby sme pri konečnej fáze pečenia bôčik nespálili.! Pečieme už iba cca, 10 minút.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A teraz vám predstavím prosím pekne,že ako som pripravoval kysnutú parenú knedľu. Odvážime si polohrubú múku.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    K múke pridáme sušené droždie a zmes premiešame trochu varechou.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Odvážime si maslo.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    60 g masla som posekal na menšie kocky a dal som ho rozpustiť do mikrovlnky.Pripravil som si 325 ml vlažnej vody.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Vlažnú vodu som nalial na múku premiešanú so suchým droždím.Hmotu som trochu premiešal varechou.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    K múke pridáme rozpustené vlažné maslo.Nesmie byť horúce,lebo nám,,zabije" kvasinky. To platí samozrejme aj u vody ktorú sme miešali do cesta.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Ďalej cesto hnietime asi 3-4 minúty pokiaľ nebude hladké.Ja som použil sľahač s hákmy. Háky sa snažíme tlačiť do stredu cesta.Keby ste mali cesto redšie tak treba pridať múku a keby ste ho mali hutné pridajte k nemu trochu vlažnej vody.To bola odomňa poznámka samozrejme pre neskúsené gazdinky.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Vyhnietené cesto poprášime múkou a dáme ho kysnúť zhruba na 45 minút.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Po uplynutí 45 min. času by sme mali mať cesto vykysnuté.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 20
  21. 21

    Cesto z misky vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a necháme ho podkysnúť ešte zo 15 minút.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 21
  22. 22

    Pokiaľ nám cesto podkysne,tak si zatiaľ spravíme ,,parný hrniec."Spravíme si ho pomocou sterilnej gázy a z gumy.Keď nemáte inakšiu tak si vyťiahnite z teplákov. Samozrejme už predošle ako sme namontovali gázu s gumou na hrniec,tak sme si do nádoby naliali dostatočné množstvo vody,ale radšej viac ako menej. ! !

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 22
  23. 23

    Gázu musíme dôkladne natrieť slnečnicovým olejom,aby sa nám knedľa neprilepila počas varenia na gázu.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 23
  24. 24

    Na takto naolejovanú gázu dáme potom nakysnuté cesto.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 24
  25. 25

    Cesto potom ihneď zakryjeme miskou.Dáme si okolo misky utierky aby nám para veľmi nefučala von z nádoby.Dbáme pritom nato aby sa utierky nedotýkali sporáka.Ja som ich konce zastrčil do ucha spodnej nádoby.Cesto na knedľu som varil 45 minút.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 25
  26. 26

    A nech sa vám páči.Hotová knedľa.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 26
  27. 27

    Dusenú kapustu som robil nasledovne : Kapustu som posekal na jemno a cibuľu som nakrájal na menšie kocky.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 27
  28. 28

    Ďalej si orestujeme cibuľu.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 28
  29. 29

    K orestovanej cibule potom pridáme posekanú kapustu a koreniny,podlejeme vodou a dusíme do mäkka.Musíme ju sledovať,lebo sa nám voda môže rýchlo odpariť a kapusta nám prihorí. Keď sa nám kapusta uvarí tak si ju ešte dochutíme ak treba,koreninami prípadne soľou a octom ktorý sa zvyčajne aplikuje až na koniec varenia.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 29
  30. 30

    Dobrú chuť vám želám k dnešnej vašej večeri.

    Pečený bôčik trochu inak (fotorecept) - obrázok 30

Diskusia k receptu

radost
toto nemôže byť večera..to je sviatočný obed-pre môjho muža stohviezdičkový..
ja pečiem aj s kosťami..ľachko sa vytiahnu po upečení..
si neskutočne zručný dobráčisko..@mesiar50
zitar
pre mňa je toto jedlo jednička / nevymenila by som za žiadny rezeň/, len bohužiaľ nemôžem si ho veľmi často dovoliť
tiginko
perfektný recept od veľmi šikovného muža. Mne teda kosti pri pečení nevadia, vypadnú nakoniec aj samé, ale páči sa mi tvoj zaujímavý návod. Ja zvyknem mäso cesnakom prešpikovať, pekne ho prevoní skrz naskrz a neprihorí pri pečení.
k599
Tak toto @mesiar50 je veľký prínos pre nás, ktorí máme radi pečený bôčik. Od bodu 1 až po bod 30 veľmi zaujímavé. A veľmi ma dostalo to "vytrhnutie" kosti. 5 hviezdičiek je fakt málo. Pekná práca!
mesiar50
@radost
Takto odkosteny bocik putuje z firmy kde pracujem potom do Korei.Na slovensku sa bocik vykostuje celkom inac,no raz som ho robil pre jedneho pana aj u nas doma.
Takto upraveny bocik sme potom zasolili a neskor udili.
Dakujem ti mila @radost .


zolik
@mesiar super. aj recept aj citanie. mne sa najviac paci tvoje odporucanie: "Keď nemáte inakšiu tak si vyťiahnite z teplákov."
mesiar50
@tiginko
Perfektny tip to tvoje spikovanie.Prave preto som cesnak aplikoval az ku koncu pecenia aby mi nezhorel.
Som rad, ze sa ti paci pracovny postup.Dakujem ti velmi pekne.
mesiar50
@k599
Takto sa da odkostit cely stred bravcovej polovicky tj.
kare aj s bocikom pritom sa zreze iba masita cast u nas poznany ako oravska slanina.Karmenadla a hrubsia cast bocika ostavaju spolu.S takto upraveneho masa sa robi potom aj vo svete velmi znama slanina,, bacon".
Som poteseny tym, ze ta recept zaujal.Pekne ti dakujem.
mesiar50
@amelie
Ziadne strachy @amelie , kto ma pozna tak vie, ze som skromny clovek.Nemusi byt kopec hviezdiciek, staci mi aj to,ked sa ti recept paci.Srdecna vdaka.
mesiar50
@zolik
Myslel som samozrejme zo starych respektive z obnosenych teplakov.Raz som to musel spravit aj ja.
Potom mi zena kupila 100m a teraz mi ta guma postaci
prinajmensom do dochodku.Srdecne ti dakujem.
sracz
Super "mäsožrútska" pochúťka každého labužníka a obdivovateľa správnej "žranice" bez rozdielu pohlavia, veku, vyznania viery a farby pleti! Robievam, dokonca aj s plnkou, ale tento Tvoj 5* variant bez kosti, vážený majster Mäsiar @mesiar50 kamarát v NL, je pre mňa inovačnou výzvou. Už je v KK a verím, že na jeho premiéru v Des Moines Iova, čoskoro dôjde!!!
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@mesiar50 , môžeš si založiť školičku alebo kurzy varenia a pečenia :-)
pusta1
@mesiar50 , nádherný recept, obdivujem tvoju zručnosť :-)
nevychádzam z úžasu nad tvojim majstrovstvom, patrí ti moja veľká poklona a posielam *****
jujoska
velmi zaujimavy postup na vykostenie, este to aj efektne vyzera po upeceni. A tu knedlu mas priam kralovsku :-D
viera1
Bôčik nerobievam,ale máš mojich 5* za recept.Moja švagriná by zaplakala,že si ju obral o najväčší pôžitok - obhrýzanie kostí ☺☺☺
1x viera1
pacik
Skvelé, okrem odstraňovania kosti ma prekvapilo aj maslo v knedli :-)
afataga
krasna torta tento tvoj bocik :-), zaujimavy sposob vykostovania
marcel83
Zaujimavy postup vykostenia. Mozno sa niekedy zide.

Ale ja mam najradsej prave to maso okolo kosti, takze asi pri peceni nebudem vykostovat, ale pri udeni aplikujem ;)
1x viera1
mesiar50
@sracz
Potešenie je na mojej strane,že sa ti recept páči.Ďakujem ti veľmi pekne,kamarát z USA.
mesiar50
@dr
Rád poradím,ale na školskú výučbu je to strašne málo.Srdečná vďaka.
mesiar50
@jujoska
Táto technika vykosťovania sa na slovensku nepraktizuje,alebo len veľmi zriedka.Som rád,že sa ti recept páči a ďakujem ti pekne.
radox1
zaujimave,ta technika ma zaujala,ale asi ostanem pri svojom vykostovakovi,lebo nez to nachystam a uviazem 1. kost,uz je bocik vykosteny
rela
Lacko, začnem prosím pekne tým, že je to recept za 5*. Keby som si chcela dať takúto delikatesu na večeru, potrebovala by som 5 Pankreolanov. :-)
frezia68
Krásna prezentácia a hriešne dobré jedlo,keďže nebudem robiť,dávam aspoň ***** :-)
45678
no ja ani neviem milý @mesiar50 , či sa vmestí pod Tvoj recept ešte aj moja pochvala :-)) Ďakujem , že si sa podelil a krásne spracoval celý postup, nielen prípravy bôčika, ale tiež príloh. Pekný deň :-)
kukulienka71
výborný zlepšovák! myslíš, že by tie kosti vládala vytrhávať aj slabšia žena? kosačku nakopnúť vládzem, tak hádam aj toto by mi šlo:-))
za celú prezentáciu pridávam pochvalu aj 5*, dobre si navaril, podľa mojej chuti.
mesiar50
@radox1
Možno som to napísal nejasne,ale kosť sa neuvezuje.Sľučka lanka sa zavesí na koniec kosti a trhnutím k sebe sa vlastne tá kosť oddeluje
od mäsa.Samozrejme nejaká tá malá prax treba k takejto robote.No máš pravdu v tom,že odkostiť rebro od bôčika klasickým spôsobom ide rýchlejšie.Ďakujem ti pekne.
kata50
@mesiar50 , vďaka za nový nápad a perfektný popis. Zase sa niečo na tej vareche naučím :-) Všimla som si ako naparuješ knedľu. Aj ja som tak začínala a teraz som plátienko vymenila za okrúhle sitko na panvicu. Prikrýva sa, keď niečo vyprážaš, aby tuk veľmi nefŕkal dookola. Jednoducho ju naolejuješ, položíš na hrniec s vriacou vodou, dáš cesto, prikryješ miskou a paríš. Nič nemusíš priväzovať,nič sa ti nevznieti od plameňa a nemusíš na konci plátienko prať. Keď sa ti to páči -vyskúšaj. :-)
mesiar50
@aftaga
Som potešený,že sa ti torta páči a zaujal ťa spôsob vykosťovania bôčika.
Ďakujem ti pekne.
annan
Mňam.Slinky sa zbiehajú.Krásne pofotené,vysvetlené,môžem variť.
mesiar50
@rela
Sem-tam treba,,prižmúriť oči".Samozrejme rešpektujem tých ktorý si nemôžu dopriať takéto a podobné jedlá.Ďakujem ti pekne @rela .
mariamka
mesiar a aku ceruzku si pouzil? :) myslim, ze by som skor zlomila ceruzu ako vypreparovala tu kost :)),, si sikovny velmi, mas ten nick opravnene, velmi pekne, vratane knedle, ukladam a pri najblizsom bociku zapojim personal, dakujem.
mesiar50
@45678
Nemáš mi čo ďakovať milá @45678 .Keď sa sem už pochvala nezmestí
tak nevadí,ale ty sa sem zmestíš,keďže patríš medzi mojich priateľov.
Ďakujem ti pekne a tiež ti želám pekný zvyšok dňa.
mesiar50
@kukulienka71
Slabšia žena sotva,ale ty určite áno.Ako ťa poznám nebojíš sa ani,,čerta".Ok,bokom žarty.Skutočne je to vymislené pre chlapov,ale zas skúsiť to môžeš nič ti v tom nebráni.Ďakujem ti veľmi pekne.
mesiar50
@kata50
Gázu neperiem,mám jej tu celú rolku,ale tvoj tip určite v budúcnosti vyskúšam.Srdečne ti ďakujem.
mesiar50
@mariamka
Dobre sa pýtaš.Ceruzku som použil klasickú drevenú,ale ty si objednaj radšej aspoň z hliníka.Ale najlepšie bude aj tak,keď budeš používať tú
pomôcku ktorú som poslal v linku pre @marcel83.Srde čná vďaka.
45678
@mesiar , neuveríš, ale už som to aj vyskúšala a je to fakt perfektná pomôcka, použila som "lanko" z visačky z oblečenia, iba som obtočila okolo varechy....a pozerám, že aj v profesionálnej ponuke to vyzerá rovnako ako to moje :-)ďakujem a hviezdičky som pridala:-) to že sa pochvala nezmestí som považovala za povzdych :-))) samozrejme ž to pochvala bola a som presvedčená, že budeš ašpirovať na víťaza hviezdičkami, nielen za tento mesiac:-)
kecemis
Krasna praca, hodna svojho autora. Zaujimava technika. Ak sa mozem spytat, tie vytrhnuta kosti by sa mohli vyuzit a bocik polozit na ne a tak piect. Alebo to nema vyznam?
mesiar50
@45678
No teda,ty si neuveriteľne sikovná žena.,,Lanko z visačky" to by ma už sotva napadlo.Viem ako si tú pochvalu myslela.Ešte raz ti zo srdca ďakujem a prajem ti všetko dobré.
mesiar50
@kecemis
Pekne ťa zdravím.Tie kosti by mohli potlačiť tie pruhy mäsa,alebo sa prilepovať o kožu.Ale nič sa nestane keď ich dáš vedľa bôčika.Ďakujem ti kamarát.
evanaaa
No, Lacko, @mesiar50 , na toto by som ja neprišla, ale keď sa to tak vezme, ani by som nemusela, lebo ja nekupujem rebierka, ale len bôčik bez kostí.......a teraz mi povedz, či je medzi nimi nejaký rozdiel? Inak, bôčik si vyberám vždy pekný, mäsitý.
mesiar50
@evanaaa
Viditeľný rozdiel tam nebude no skôr chuťový.V kostiach šľachách,väzivách a blanách obsiahnutý kolagén,minerálne látky,voda,tuky atď.určite ovplyvnia chuť pripravujúceho sa jedla.Podľa mojej skromnej mienky mäso s kosťou či už pečené,varené alebo smažené je chuťovo lepšie.Ale nazáver musím podotknúť,že ,,sto ľudí,sto chutí".Evička,ďakujem ti pekne.
caterina
@mesiar50 aj keby som sa do kocky poskladala, takto maso nevykostim. Ja ani kuracie stehno neviem vykostit (a hanbim sa). Mozem dojst na skolenie? ;) sikovny si velmi
mesiar50
@caterina
Nemáš sa začo hanbiť.Nie je to tvoja profesia a nemusíš to vedieť robiť.V dnešnej atómovej dobe si kúpiš vykostené mäso hocijaké.
S tým školením je to tak,že to musíme stihnúť do týždňa a potom,,vzlietam".Ďakujem ti pekne. :-)

kimlo
Laci Ty sypeš jeden užasný recept za druhým, vidieť že si odborník... 5*
tinca
@mesiar50 Lacko, tak teraz sa ukázalo akú tortu má slovač najradšej-bôčikovú, o čom svedčí záplava komentov. Odo mňa 5*,ja bôčik robím pomenej, nemôžem ho, ale Lacko keď ja ti tie kostičky milujem obhrýzať.Inak super nápad.
klaudia968
@mesiar50 nie len klobúk ale aj sánka dolu, ešte že mám svoje zuby inak by som ich zbierala zo zeme. Klávesnica oslintaná, recept uložený.
mesiar50
@tinca
Máš pravdu @tinca .Viac komentárov ako pri hociktorej torte.Poviem ti úprimne,že ma tento fakt milo prekvapil.Všetkým ktorých recept aspoň
trochu zaujal patrí moja vďaka.Moc ti ďakujem aj tebe samozrejme.
1x tinca
mesiar50
@klaudia968
Potešenie na mojej strane milá klaudia968,že sa ti recept páči.
Želám ti pekný večer a ďakujem ti veľmi pekne.
havino
@Lacko , Ty vieš človeka nakopnúť do akcie, že polku jeleňa, diviaka, prasaťa naporcujem som Ti už písala, ale totok tu vidím prvý raz, no a nožíkom len narezať, obrezať a vykostiť kosť by ono nebolo? bôčik som piekla tod mesiac do zadu na pánsku jazdu a roky pred tým nie, ale budem pamäť na toto Tvoje majstrovské dielo a pokúsim sa o niečo podobné
mesiar50
@havino
Doma sa to da zvladnut samozrejme aj s vykostovacim nozom, no my by sme sa v dielni kde robim nakrajali pri niekolko tisicoch kusov denne az-az.S nozom sa u nas po odstraneni plochych kosti z kare a bocika vykosti iba kost z kare.Maso musi byt upravene bez viditelnych zarezov a ostava v celosti ako to vidis aj na obrazku, ale bez kosti a koze.Odrezuje sa len krajna cast bocika
u nas znama ako oravska slanina.Dalej uz zalezi, len na kupujucej osobe, ze ako si to maso este inac upravi.
Z rybarskeho hrubeho vlasca ti iste niekto pripravi taku jednoduchu pomocku, samo ze o nieco lepsiu ako ju mam ja.Poznam ta ako sikulku, zvladnes to hocikedy
a ked nie tak ti s tym nejaky chlapec iste pomoze.
Srdecna vdaka a zelam ti pekny vikend.


marika21
Recept na mäso, knedlu, kapustu krásne popísaný, pofotený. Presne takto robila mamička knedľu pred 40timi rokmi. Teraz už na nerezovej dierkovanej mriežke. Tak naparujem knedľu aj ja. Mäso pečiem aj s kosťami. Rada ich objedám. Tam je mäso najchutnejšie. Si veľmi šikovný mäsiar, kuchár, cukrár a ktovie ešte aké remeslá ovládádaš tak bravúrne. KK5*
Knedľu
terinka55
Dávaš góly jedna radosť. Nevychádzam z údivu. Pritom tak trpezlivo a ľudsky každému odpovieš. Si veľmi skromný, ale naozaj dobrý kuchár, cukrár, pekár, mäsiar. Určite aj dobrý človek. Tlieskam!
janger
Lacko, super vysvetlene, super chutne....Tak si ma namaskrtil :-). Niekedy spravim...Ale asi poziadam masiara, aby mi to vykostil, nie som taka sikovna, ako ty. Alebo upeciem aj s kostami, radi obhryzame :-)...
janger
Pozeram na tvoje vysoke 'hviezdickove' hodnotenie, to som tusim este nevidela :-)....super....Dufam, ze raz aj ty vyhras, zasluzis si :-). A zo srdca ti to prajem.
mesiar50
@janger
No neviem mila Janka ci ti to takto masiar odkosti.
Skor manzel, alebo syn by ti mohol takto bocik pripravit
a ked nie tak aj s kostou je velmi chutny.Mne slo nie len
o efekt toho bocika, ale aj o pomale pecenie masa.
V kazdom pripade ked dovolis este na dnesnu rozlucku
tak ti pisem, ze ci krkovicku, pliecko, bocik atd.je dobre piect pomaly tj. nie nad 160 C.
Z masa sa takto vypecie, len minimum stavy.Si zlata, ze mi prajes aby som vyhral, ale vyhra je pre mna uz ta, ze tu mam dobrych priatelov a priatelky medzi ktore patris samozrejme aj ty.Srdecna vdaka a zelam ti peknu nedelu.
zolik
@janger ani ja si nepamätam, ze by pri tolkych hlasujucich bol pri niektorom inom recepte plny pocet *
@redakcia co vy na to? bol uz na Vareche recept s 5* pri 53 hlasujucich?
honestka
Ja sa velmi rada prplem s masom aj vykostovanim cohokolvek a manzel sa mi dlho smial ze som v minom zivote musela byt masiarom, lebo aj tu nakupujem vo velkych kusoch a porcujem sama.

a kedze ani c.55 nechce pokazit rekord tak su * v plnom pocte.
Vyborna ukazka zdarma Laci :-) a hoci ja tiez patrim medzi ohryzacov kosticiek aj ked nepouzijem hned, ako perfect moznost vykostovania stoji to za "placek" hore a uz navzdy tato moznost ostane v pamati keby nahodou...
Parada!
2010
Stary kamarat ktory sa zaobera restauraciami skoro 40 rokom mi raz povedal najistejsia cesta ako skrachovat s restauraciou je podavat zdravu stravu - 90% ludi klame a o zdravej strave len trepu pritom jedine co maju na rozume je sa obzierat nezdravo. Laci tento super recept to len potvrdil takze 5* odo mna.
mesiar50
@honestka
Poznám ťa ako šikovnú kuchárku-mäsiarku.Tvoje ocenenie si vážim.
Ďakujem ti Hanka a srdečne ťa pozdravujem.
janger
Lacko, dakujem ti za dalsie tvoje rady. Uvidim, opytam sa masiara, co povie... Ved vies, ze tu sa maso vacsinou predava uz pokrajane na kusy (porcie)...A to viem, ze necakas na vyhru :-)....ale myslela som tym, ze by si si to ozaj zasluzil, lebo si Varechu a tym aj nas, obohatil o tolko peknych receptov a dobrych rad...A si jednoducho fajn clovek, to sa da vycitat aj medzi riadkami :-).
pedrobn
nechapem prečo "trochu inak",však to je stara dobra klasika,super papanica




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia