10 minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu prepláchneme studenou vodou. Namočenú ju necháme vo vode asi hodinu. Doplníme vodu tak, aby mierne prekrývala šošovicu, pridáme olúpanú cibuľu vcelku, bobkový list, vegetu a soľ podľa chuti.
- 2
Necháme zovrieť a varíme na miernom plameni domäkka, občas premiešame a v prípade potreby podlievame vodou. Smotanu rozhabarkujeme s múkou, vlejeme k šošovici, premiešame a podľa potreby zriedime mliekom.
- 3
Necháme zovrieť a odstavíme. Nakoniec vyberieme bobkový list a cibuľu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu