Chrumkavý chlieb zapečeny v rúre

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 24. októbra 2015

Ako deti sme nepoznali čipsy. Keď jesenné dni boli krátke a sychravé, stále sme čosi zháňali, tak nám dedo robil takúto zdravú dobrotu. Je to dosť cesnakové. No kto nemôže cesnak požije cibuľu.

2
porcie
5 minút minút
príprava
8 minút minút
na 200°C °C

Suroviny

 zvyškový

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame chlieb zvyškový na krajce. Pripravíme si klasické maslo a očistený cesnak. Ja ratám jeden strúčik na krajec. To je podla toho ako kto znesie cesnak. Kto nemôže cesnak tak si to potrie cibuľou aj s tou je to dobré. Je to veľmi dobré proti chrípke a angíne.

    Chrumkavý chlieb zapečeny v rúre - obrázok 1
  2. 2

    Kedysi nám to dedo piekol na platní sporáka. No vtedy bola iná liatina použitá na sporáky. Tak to teraz robím v rúre na mriežke. Zapnem rúru na 200°C a poukladám krajce na mriežku v strede rúry. Ide o to aby sa to prepieklo rovnomerne z oboch strán. Mne to trvalo 8 minút. Treba sledovať nech to moc neprihorí. Po tejto dobe som ich mal upečené podľa môjho želania. Počas pečenia majte pripravené maslo cesnak a soľ. Vytiahol som chleba z rúry a za horúca som potrel rýchlo jednu aj druhu stranu chleba cesnakom. Treba pracovať rýchlo nech chlieb nevychladne.

    Chrumkavý chlieb zapečeny v rúre - obrázok 2
  3. 3

    Po potretí cesnakom som roztiahol na chlebe plátky masla z jednej strany a osolil. Maslo sa na horúcom chlebe pekne roztopí.

    Chrumkavý chlieb zapečeny v rúre - obrázok 3
  4. 4

    A máme hotovo rýchla a zdravá večera, alebo raňajky cez zimu. Dobrý čajík k tomu a môžeme jesť. Dobrú chuť vám želám.

    Chrumkavý chlieb zapečeny v rúre - obrázok 4

Diskusia k receptu

luss44
robievam na platni sporáka, veľa cesnaku a navrch volské oko s polotekutým žĺtkom, dobrota.
používateľ nemá avatar
123
123
hrianky s cesnakom - spomienka mládí , robil nám ich otec- ale robím ich aj ja teraz - nasucho na panvici, alebo platničku obalím alobalom...
aleana
toto si robím keď som chorá, ale robím to v hriankovači. Choroba mi prejde aj bez antibiotík.
farbuska
V detstve sme sa tohto chlebíka najedli. My sme ho mali s cesnakom a bravčovou masťou. Vynikajúce.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Za pripomenutie tohto jedla si zaslúžiš určite 5 hviezdičiek :-).
mesiar50
Stará dobrá klasika na ktorú som už dávno zabudol.
Starká nám podobný chlieb pripravovala na platni šporáka, potrela cesnakom a potom buď kačacou masťou, alebo bravčovou.Ďakujem za pripomenutie môjho detstva a samozrejme odomňa máš 5 *.
elixir
Tiež mám toto jedlo veľmi rada, poriadne ocesnakovaná hrianka je výborná, s maslom, a k takémuto chlebíku mi pasuje i syrokrém. :)
slawi
Tiez sme ju casto mavali, topinku s cesnakom a lipovym cajom :)
Dakujem za pripomenutie :)
babkamt
robievam, hlavne v zime, keď mám starý chlieb s citrónovým čajom:-)
majka2111
robím aj ja, ale maslo si dopredu rozpustím pridám prelisovaný cesnak a potieram pierkom je to rýchlejšie aby chlieb nevychladol ale najideálnejšie pre môjho manžela je k tomu pomazánka z olomouckých syrečkov :)
anella184
toto sú najobľúbenejšie raňajky pri návšteve u starej mamy, milujem ich dodnes a teraz ich veľmi často robím aj svojím deťom.
jaalenka
Vynikajúca pochúťka zo staršieho chleba, príp. ešte chlebík vo vajíčku nezabudnuteľné raňajky mojich detí v sobotu.
monnikka
aj nám to starká robila na šporáku, my sme to volali piečnik, dnes si to robievam v hriankovači, ale to už nie je ono.......
katkakatulka
topinky boli u nás TOP. Mňamka. Ďakujem za pripomenutie. Už sme si dááávno nerobili.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha