Cvikla trochu inak fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 23. apríla 2011

...alebo niečo pre tých, čo šunku veľmi nemusia. Je to niečo ako cviklové carpaccio s bryndzou, chrenom a ešte aj s...

3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks stredne veľká
100 g
 zmes




Postup

  1. 1

    ...do parného hrnca som dal pariť cviklu, na obrázku vidíte v hrnci aj zemiaky, mrkvu a hrášok na zemiakový šalát, na vrchu v hrnčeku roztápam maslo na perfektnú veľkonočnú plnku podľa receptu @Ketty3811 ...

    Cvikla trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... keď je cvikla tak akurát...cca 30 minút, tak som ju očistil a nakrájal na tenké plátky. Naukladal som ich na tanier, do stredu som dal dva druhy chrenu. Prekvapol som olivovým olejom a citrónovou šťavou. Ozdobil som kôpkami bryndze (májová by bola lepšia, ale ešte nie je) a semienkami tekvice, slnečnice a píniovými orieškami, kúpil som také hotové, už namiešané...polotovar :-) ...dobrú chuť

    Cvikla trochu inak (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

frezia68
Keď vidím ten parák,hneď by som ho chcela :-))) ,ale nemám miesto.A ten recept by som hneď rada mala na večeru,no raz aj na to príde....lebo cviklu mám teraz ináč pripravenú.Dobrý nápad.
mata3636
cvikla, chren, bryndza, oriešky - všetko veci, čo ľúbim. hneď by som si dala. jednoduchá vec, ale tak efektne podaná, klobúk dole. hlavná fotka je parádna!!!
ancicka
cvikla je super,ale ten paračik.Po takom túžim.
ketty3811
Zaujímavá kombinácia,tak to som cviklu ešte nerobila.Niekedy vyskúšam.A plnka sa vydarila?:-)
ketty3811
Teraz som si všimla,že si mi už odpovedal,som rada že chutí.:-))
cica2
krásne pripravené!.... a tiež túžim po parnom hrnci, musím napísať Ježiškovi:))
sovka62
Keď sa zosobášia cvikla s chrenom, nemôže to byť iné ako dobré. A tie zrniečka to môžu už len vylepšiť.
tizian1cat
ty ma stále provokujes tým parnym hrncom...vyzerá to veeeeeeeeelmi dobre...asi zacnem bzucat tu mojmu susedovi do uska, ze narodky sa blízia...krásne sviatky!!!!
enerrgizer
ďakujem...taký krátky fotorecept so ešte asi nikdy nepridal :-) ale tá chuť za to stojí...
elantra
mnam, je to super. akurat ze cvikla nam dosla, tetky na dominikanskom snad nejaku budu mat :-)
ampara
Foto ako od profíka! To zelené na vrchu je wasabi?
coldbery
zas niečo nové z cvikly.....príma.....stále sa učíme....:-)))
zvoncek
ukladám do MKK, čo je to wasabi?, v návode píše sa o dvoch druhoch chrenu (chren rozmiešaný s ????)
enerrgizer
wasabi je japonský pikantný, zelený chren, používa sa napríklad aj na sushi. Takže jeden je náš klasický a ten druhý je wasabi...
janger
Perfektne! A ako si ju krasne na tenucko pokrajal.
gman
fotka je BRUTAL! klobuk dolu. no a recept je paradny. jednoduche a velmi, velmi zaujimave
julica
mmmmmmmmm, cviklové recepty chápem ako priamu výzvu: Priprav ma! Tento kričí ešte hlasnejšie :)
andys
Ja si tiež prosím :) Ukladám do KK a ešte posielam aj mamine!
elekra
Super! Cviklu ja môžem v akomkoľvek stave!!!!!!! Ináč perfektný recept.
mukates
chcem si kupit parný hrniec poradite mi asi sa vyznate a pači sa mi ten vaš len sa neviem rozhodnut dakujem pekne a vaše receptíky su super a ta cvikla namá chybu super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia