Medovo-pikantné kuracie štvrte fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Tieto kuracie štvrte sú najlepšie údené. No keď nie sú uspokojím sa aj neúdenými. Je to nenáročné jedlo na prípravu a mám ho veľmi Zobraziť celý popisTieto kuracie štvrte sú najlepšie údené. No keď nie sú uspokojím sa aj neúdenými. Je to nenáročné jedlo na prípravu a mám ho veľmi rád.
porcií
príprava
na 180 a 200 °C
Postup
-
1
Suroviny na marinádu si zarobím ako prve. Vývar dávam horúci nech sa mi to pekne zmieša spolu.
-
2
Kuracie štvrte očistím osolím a dám do hrnca na pečenie. Pod mäso som dal pór krájaný na kolieska.
-
3
Mäso natriem marinádou a podlejem trochou vody. A pridám maslo. Zakryjem alobalom a dám piecť do rúry na 180°C na 50 minút. Teplotu a čas si prispôsobte vlastnej rúre. Po 50 minútach mäso je mäkké tak ho odokryjem a potriem zvyšnou marinádou. Dám späť do rúry piecť na gril pri 200 °C asi na 20 minút. Treba si to sledovať, lebo med s cukrom ma snahu prihorieť. Mäso často podlievať výpekom z hrnca. Nech mäso pekne prejde cele marinádou.
-
4
Keď nám mäso začne sa červenať máme hotovo. Pozor nenechať zhorieť. Vytiahneme z rúry a krása a vôňa ani nehovorím.
-
5
Počas pečenia som k tomu urobil hráškovú ryžu. Mäso je sladko pikantné a veľmi dobrej chute. Nenáročné na prípravu. Želám aj Vám dobrú chuť na takéto kura. Údené je ešte najsam lepšie, ako hovorila dcéra keď bola mala.
Diskusia k receptu