Medovo-pikantné kuracie štvrte fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 31. augusta 2016

Tieto kuracie štvrte sú najlepšie údené. No keď nie sú uspokojím sa aj neúdenými. Je to nenáročné jedlo na prípravu a mám ho veľmi rád.

5
porcií
15 minút
príprava
70 minút
na 180 a 200 °C

Suroviny

1200 g
1 ks
20 g
Na marinádu:
1 PL
1 PL
1 Pl
1 PL
1 PL
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na marinádu si zarobím ako prve. Vývar dávam horúci nech sa mi to pekne zmieša spolu.

    Medovo-pikantné kuracie štvrte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie štvrte očistím osolím a dám do hrnca na pečenie. Pod mäso som dal pór krájaný na kolieska.

    Medovo-pikantné kuracie štvrte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso natriem marinádou a podlejem trochou vody. A pridám maslo. Zakryjem alobalom a dám piecť do rúry na 180°C na 50 minút. Teplotu a čas si prispôsobte vlastnej rúre. Po 50 minútach mäso je mäkké tak ho odokryjem a potriem zvyšnou marinádou. Dám späť do rúry piecť na gril pri 200 °C asi na 20 minút. Treba si to sledovať, lebo med s cukrom ma snahu prihorieť. Mäso často podlievať výpekom z hrnca. Nech mäso pekne prejde cele marinádou.

    Medovo-pikantné kuracie štvrte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď nám mäso začne sa červenať máme hotovo. Pozor nenechať zhorieť. Vytiahneme z rúry a krása a vôňa ani nehovorím.

    Medovo-pikantné kuracie štvrte (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas pečenia som k tomu urobil hráškovú ryžu. Mäso je sladko pikantné a veľmi dobrej chute. Nenáročné na prípravu. Želám aj Vám dobrú chuť na takéto kura. Údené je ešte najsam lepšie, ako hovorila dcéra keď bola mala.

    Medovo-pikantné kuracie štvrte (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

begonia2
Bolo mi to treba sem večer pozerať. Teraz budem do rána snívať o takejto dobrote. To by som si hneď dala aj keď je už večer. Už som si vytiahla kuracie stehna na zajtra, isto budu na takýto spôsob. Nemôžem oči odtrhnúť od obrázku. Máš 5* a ukladám.
haji
Prudce jedlá kuřecí dobrota, pro změnu někdy vyzkouším. Díky za receptík!
jofolit
Pozerám čo dnes uvarím z kuraťa a už viem recept prišiel ako na zavolanie. Vyzerá to ohromne.
klukodvody
Zdravíme a opět se kocháme krásným a na pohled hned jasně výborným receptem.
jack
Fajné mäsko si upiekol.
babucka
Vonou mam naplnený cely byt,už aby bol obed.Recept my pomohol z obedom,vrelá vdaka.
afataga
vyzera to celkom jedle, ja by som dala bud cukor, alebo med, nie oboje
patroveckypitrs
Ďakujem Vám za milé komentáre . Pre @Afataga skúšal som aj 2PL cukru a bolo to riedke. Zas 2Pl medu to bolo veľmi lepivé a rýchlo to prihorelo. Tak som urobil kompromis a ten sa mi osvedčil.
bembo
Páči sa mi Tvoj recept.Bol som u syna kde si s kamarátmi kadečo grilovali,a ostali mu kuracie stehienka ktorým končila doba spotreby.tak som si pomyslel(ale nie na detvianskom moste,ako je to v tej pesničke)ale v kuchyni,že ich schosnujem.tak som si ich pripravil pdľa Tvojho receptu.a,dobre som veru urobil.veľmi som si na nich pochutil.vďaka priateľu za tento receptík.vrele doporučujem vsetkým milovníkom pikantných jedál.prikladám aj foto môjho výtvoru.prajem Ti pekný deň


cesminaz
Super si navaril! Robievam medovo-citronove kuracie mäso a je to fantasticke ;-) Preto viem,ze aj tvoje je urcite velmi chutne!
kecemis
A tato dobrota ma skoro minula. Este ze si napisal pikant, to ma pritahuje, ale ked som klikal okolo tak som tu vonu zacitil z monitoru. Privonal som blizsie a prisiel som na to co to je.5*

Zaujímavé video z archívu TV Varecha